L’Ajuntament de Barcelona, a través de la Direcció de Comerç, Restauració i Consum, va lliurar el passat dilluns 20 de novembre els Premis Barcelona Restauració, a l’antiga Fàbrica Estrella Damm.
Barcelona és una ciutat amb una oferta gastronòmica potent, creativa, innovadora, sostenible i diversa. Amb el pas dels anys, els establiments de restauració dels seus districtes i barris s’han consolidat com una peça clau en la configuració de la ciutat i, alhora, en un actor essencial per difondre el potencial de la cultura gastronòmica barcelonina.
Aquests guardons, que enguany han arribat a la seva quarta edició, premien la qualitat i l’excel·lència del sector i reconèixer-li l’aposta per incorporar la innovació, la sostenibilitat, la proximitat, l’alimentació saludable i la diversitat en els serveis que ofereix a la ciutadania. La gala és la gran trobada del sector, amenitzada per primera vegada amb un catering especial creat pels restaurants finalistes de les passades edicions.
Premi a la qualitat gastronòmica
Alapar (Sants-Montjuïc) – S’ha reconegut l’ampli recorregut gastronòmic de l’establiment, avalat pels clients del barri i les seves institucions. De forma especial, es valora el tractament de productes de proximitat amb alt valor qualitatiu, així com el fet d’haver-se especialitzat per esdevenir una proposta gastronòmica única a la ciutat.
Premi a la integració en el barri
Quimet d’Horta (Horta-Guinardó) – El jurat ha valorat la identificació del restaurant amb les particularitats de l’entorn, posant l’accent en el foment de la sociabilitat, en la creació de la riquesa a la zona i en el fet que la població el reconegui com un nucli social de referència.
Premi al local notori o innovador
Root & Rolls (Eixample) – S’ha guardonat la innovació en la restauració. Concretament, es centra a valorar la utilització de tècniques innovadores en la definició de les propostes gastronòmiques, en el fet de desenvolupar l’activitat en un local singular pel seu concepte o per la seva trajectòria històrica i en el fet d’haver esdevingut un establiment notori arran de la seva originalitat.
Menció honorífica
El Café del Centre (Eixample) i Pere Chias (Restaurador) – S’ha reconegut la tasca de l’establiment i del restaurador finalistes a l’hora de contribuir a crear i mantenir la identitat cultural del model de restauració de la ciutat de Barcelona, servint de guia per a futures generacions de professionals.