Des de 1970, Frutícola Empordà es dedica a produir les millors pomes a IGP Poma de Girona. A Sant Pere Pescador, aquesta fruita saníssima i saborosa es conrea dins de l’espai d’influència del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà. Com a conseqüència del cultiu en aquesta zona en resulta duna producció de 21.000 tones anuals en 400 hectàrees de superfície.
El cultiu d’aquesta explotació es fa en sòls molt fèrtils, antigament inundats pel riu Fluvià. Situades entre els Pirineus i el Mediterrani, les plantacions compten amb unes condicions climàtiques òptimes per a la producció de fruita, amb temperatures suaus i fresques, amb forts contrastos entre el dia i la nit, humitat relativa perfecta, i insolació elevada al final de l’estiu.
Una aventatge de la qualitat productiva dels cultius és que estan dins l’espai d’influència del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, una zona protegida, de llacunes i prats salobrosos, amb una flora i una fauna molt riques, que compta amb l’Illa de Caramany, en el curs del riu Fluvià, inclosa a la llista de zones humides d’importància internacional.
Un altre factor que ajuda a l’excel.lència de la poma és que 100% producció integrada, 100% saludable. Practiquen una agricultura respectuosa amb el medi ambient, que minimitza l’ús de productes fitosanitaris i garanteix una fruita segura i saludable per al consumidor.
Com a resultat, en neixen unes pomes molt riques en sucres, de textura ferma i una coloració excel·lent, en les varietats de Golden, Red delicious, Fuji, Gala i Granny.
A més, compleixen amb el protocol GlobalGap de bones pràctiques agrícoles. I la central disposa de la certificació de BRC, per portar un control estricte de proveïdors, una formació contínua als treballadors i un sistema de traçabilitat que els permet fer el seguiment de la fruita des de la recol·lecció fins a la seva arribada al consumidor final, entre d’altres.