Arros muntanya cassola

 

Un arròs de casa nostra amb ingredients de qualitat

Ingredients de la recepta

  • Arròs bomba de Lo Nostre Arròs
  • 1 tira de costella de porc (tallada petita)
  • Aletes de pollastre
  • 1 tros de conill (tallat petit)
  • 4 saltxixes o 1 botifarra a trossets
  • Un grapat de bolets
  • Un grapat de pèsols del Maresme
  • Mongetes tendres
  • 1 Ceba petita
  • 4 grans d’all
  • 2 o 3 tomàquets madurs ratllats
  • Una mica de pebrot verd
  • Una mica de pebrot vermell
  • 1 nyora
  • Uns brins de safrà
  • Aigua o millor brou suau de carn o pollastre
  • Sal
  • Pebre blanc acabat de moldre
  • Oli d’oliva verge extra Alforja Agrària

 

Elaboració de la recepta

  1. Fregim a la cassola amb un bon raig d’oli d’oliva les carns tallades petites i les reservem.
  2.  A continuació fem un sofregit utilitzant el mateix oli amb la ceba, els alls, el pebrot, la carn de la nyora i el tomàquet.
  3. Una vegada fet el sofregit hi tirem l’arròs i el rossegem. Hi afegim les verdures i els bolets, ho deixem un rato i afegim les carns , el brou bullint, juntament amb el safrà.
  4. Ho deixem uns tres o quatre minuts a foc fort i tot seguit, ho deixem coure a foc mitjà  entre 12 o 15 minuts aproximadament.
  5. Tambè hi podem posar una picadeta d’all i julivert just abans d’acabar la cocció.
  6. Deixem reposar uns minuts i ja ho tenim preparat per servir a taula.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Priorat 2011 de Dotzevins, un vi cultivat amb agricultura ecològica, això fa que tingui un sabor intens de fruites vermelles madures, amb torrats suaus i cremosos, acompanyat per un subtil sabor d’especies de pebre, canyella i vainilla.

 

dotzevins

 

Recepta i imatge extreta de http://deplatenplat.gastronomicament.cat elaborat per Eduard.