Un arròs de luxe molt casolà
Ingredients per a la recepta (4 persones)
- 300 grs. d’arròs bomba de Segadors del Delta
- 150 grs. de formatge semi-sec elaborat amb llet de búfala d’Ampans Formatges Muntanyola
- 300 grs. de carbassa
- una ceba de Figueres
- 100 grs. de botifarra negre
- vi blanc sec
- brou de verdures
- canyella en pols
- oli
- sal
Elaboració de la recepta
- Trinxem la ceba, tallem la carbassa a talls petits reservant-ne uns quants daus, tallem també la botifarra negra igualment a talls petits.
- Posem una cullerada d’oli a una cassola ampla i a foc suau sofregim la ceba. Quan comenci a transparentar-se hi afegim la carbassa llevat dels daus reservats. Continuem la cocció remenant sovint. Quan la carbassa estigui ja tova salem i hi afegim la botifarra negra continuant el sofregit durant uns tres minuts més.
- Ara és el moment d’incorporar-hi l’arròs. Deixem que es torri durant un parell de minuts sense parar de remenar abans de posar-hi una copa de vi blanc sec i deixar reduir. A partir d’ara anem afegint de mica en mica el brou de verdures que tindrem bullint. Anem remenant i afegint més líquid a mesura que el vagi absorbint .
- Passats 17 minuts hi incorporem una cullerada de canyella en pols i el formatge trossejat, apartem la cassola del foc i remenem enèrgicament fins que s’hagi fos del tot, així ens agafarà una bona cremositat.
- A part, en una paella petita amb un rajolí d’oli ben calent haurem saltat els daus de carbassa reservats. Amb ells acompanyarem el plat.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un ADN d’Adernats, un vi blanc de color groc pàl·lid, amaga tonalitats verdoses típiques del macabeu. Expressiu, amb notes de fruites blanques i flors. D’una gran personalitat.
Recepta extreta de: https://elsfogonsdelpare.blogspot.com.es/2011/11/arros-cremos-de-carbassa-amb-canyella-i.html