Un plat que us sortirà rodó!
Ingredients per a la recepta
- un rodó de vedella de Salt de Colom
- panses sultanes
- panses de Corint sense os
- orellanes d’albercoc
- talls de formatge
- talls de pernil serrà
- un got de brandi
- quatre pomes Golden
- ou
- pinyons
- un got d’aigua
- oli d’oliva
- farina
- pebre
- sal
Elaboració de la recepta
- Hem de comprar el rodó de vedella i demanar que no ho obrin en una làmina fina, per després poder omplir-lo i enrotllar.
- Posem les panses, les prunes i les orellanes en un bol amb conyac perquè s’hidratin. I torrem els pinyons i una poma tallada a làmines fines, en una paella amb una mica d’oli. En una altra cassola posem a coure l’ou 12 minuts, fins que quedi dur.
- Salpebrem el rodó per les dues cares i col·loquem sobre ell: una capa de talls de formatge, a sobre una capa de talls de pernil serrà, a sobre posem una fila d’orellanes, una altra de panses, una altra de prunes i una altra d’ou dur. Per últim posem les làmines de poma i els pinyons i amb cura, des d’una punta anem enrotllant. No poseu molt farcit per les puntes perquè l’enrotllat no surti. L’emboliquem amb una malla o amb fil bramant en els dos sentits, perquè quedi completament segellat.
- L’enfarinem i fregim en una paella amb oli. Hem segellar per totes les cares. El posem a l’olla ràpida i incorporem un got d’aigua, un altre de brandi, 3 o 4 prunes i les altres tres pomes a trossos. Tanquem i en posició 2 deixem 30 minuts. (Per fer-ho en olla tradicional, deixaríem 30 minuts per quilo de pes). Quan estigui triturem la salsa i el rodó el traiem i el deixem amb pes a sobre fins que es refredi del tot. Com la salsa queda una mica líquida, la posem una mica al foc perquè redueixi.
- Un cop fred emboliquem el rodó en film i el deixem a la nevera fins que ho anem a servir. Així fred, ens costarà menys tallar-lo a rodanxes sense que es trenqui.
- Servim fred i amb la salsa calenta.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un vi Lo Virol 2014 del Celler Cercavins, un vi color roig albergínia de capa alta, ribet blau vellutat i llàgrima mitjanament tenyida i ben enganxada a la paret de la copa. Aromes fresques i caràcter varietal, amb presència de fruits negres (mora, pruna negra) i notes especiades (pebre dolç, cilantre) i mineralitat (terra humida, carbó, tinta). Pas en boca estructurat i ample, tanins i acidesa presents, final lleugerament amargant que refresca el vi, post gust fresc i vegetal (herba tallada) i retronasal balsàmica. (eucaliptus).
Recepta extreta de: http://www.lasmariacocinillas.com/2014/01/redondo-de-ternera-para-navidad.html