Des del Gourmet Català us volem mostrar l’arbre de l’oli de ben, una planta amb flor que és tropical i està plena de propietats.

L’arbre de l’oli de ben és una planta amb flor del gènere Moringa. La moringa és un arbre originari del nord de l’Índia, que ofereix diversos recursos nutricionals i energètics.

Totes les parts de l’arbre s’utilitzen, però a Espanya el més fàcil d’aconseguir són les fulles dissecades i l’extracte, que es poden afegir a ensalades, sopes, infusions i batuts.

La moringa és rica en substàncies antioxidants que afavoreixen la salut i combaten les malalties degeneratives.

A més és rica en fitonutrients que són eficaços per ajudar a construir un sòlid sistema immunològic i les seves fulles presenten propietats antiinflamatòries i són eficaces per a reduir la inflamació.

Aquesta planta està plena de propietats, que també tenen grans quantitats de minerals com el potassi, el ferro o el calci. També conté vitamina A que ajuda a prevenir les malalties oculars.