recepta-cargols-a-la-gormanta

Caragols a la gormanta

Cargols amb estil

Avui farem cargols V de Gust a la gormanta, acompanyats amb un Mussons Negre de Mussons Vins. Una recepta de cargols amb estil!

 

Ingredients per a la recepta

  • 2 kg de cargols V de Gust
  • 4 grans d’all
  • 1 bitxo
  • 1 cullerada de farina
  • Llorer
  • Oli
  • Sal
  • Pebre

 

Elaboració de la recepta

  1. Sofregim els caragols
    • Afegim els caragols en en una cassola amb un raig d’oli,  el llorer, el bitxo i els alls i els sofregim.
  2. Afegim la farina, pebre i sal
    • Un cop sofregit, ho emplsim amb la farina i salpebrem al gust.
  3. Deixem coure remenant fins que es formi una capa
    • Ho deixem coure lentament al foc, de 20 a 30 minuts, sense parar de remenar, fins que la farina, amb la sal i el pebre, formi una capa a l’entorn dels cargols.

 

Variacions:

  • Es pot començar el guisat amb un sofregit de ceba i tomàquet.
  • S’hi poden afegir trossos de pernil.
  • Es poden bullir els cargols a part i afegir-los al sofregit.
  • Es poden flamejar els cargols amb conyac abans de posar-hi la farina.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Mussons Negre de Mussons Vins, un vi negre d’entrada potent, i evolució suau, molt saborós, carnós i ben estructurat i rodó. Amb una bona mescla de sabors de fruita madura i una punta de acidesa, que el fan llarg i persistent.

Mussons Negre

Mussons Negre

Recepta extreta de: http://www.gastroteca.cat/ca/fitxa-receptes/cargols_a_la_gormanta/