Cargols amb estil
Avui farem cargols V de Gust a la gormanta, acompanyats amb un Mussons Negre de Mussons Vins. Una recepta de cargols amb estil!
Ingredients per a la recepta
- 2 kg de cargols V de Gust
- 4 grans d’all
- 1 bitxo
- 1 cullerada de farina
- Llorer
- Oli
- Sal
- Pebre
Elaboració de la recepta
- Sofregim els caragols
- Afegim els caragols en en una cassola amb un raig d’oli, el llorer, el bitxo i els alls i els sofregim.
- Afegim la farina, pebre i sal
- Un cop sofregit, ho emplsim amb la farina i salpebrem al gust.
- Deixem coure remenant fins que es formi una capa
- Ho deixem coure lentament al foc, de 20 a 30 minuts, sense parar de remenar, fins que la farina, amb la sal i el pebre, formi una capa a l’entorn dels cargols.
Variacions:
- Es pot començar el guisat amb un sofregit de ceba i tomàquet.
- S’hi poden afegir trossos de pernil.
- Es poden bullir els cargols a part i afegir-los al sofregit.
- Es poden flamejar els cargols amb conyac abans de posar-hi la farina.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Mussons Negre de Mussons Vins, un vi negre d’entrada potent, i evolució suau, molt saborós, carnós i ben estructurat i rodó. Amb una bona mescla de sabors de fruita madura i una punta de acidesa, que el fan llarg i persistent.

Mussons Negre
Recepta extreta de: http://www.gastroteca.cat/ca/fitxa-receptes/cargols_a_la_gormanta/