Per tal de promoure la gírgola de castanyer i la castanya del Montseny, així com la gastronomia del territori al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, el Consell Comarcal del Vallès Oriental i el programa Parc a Taula de Diputació de Barcelona van organitzar el darrer dimarts, 10 un àpat temàtic amb el protagonisme d’ambdós productes al restaurant Can Marc de Sant Esteve de Palautordera.
L’àpat va reunir a 35 assistents vinculats a la cuina catalana que van poder assaborir quatre plats dels restaurants La Vall, Kabusha, La Grangeta i Net i un postre del restaurant Can Marc, tots de Sant Esteve de Palautordera. La cervesa del Montseny de castanya i el vi El Baluard servit per El Bocamoll va acompanyar el menú de la trobada gastronòmica, proposat per la futura Associació de Restauradors de Sant Esteve de Palautordera.
Durant l’àpat, es va donar a conèixer les característiques i valor dels aliments que presentaven en aquest acte. Així, el productor Carles Díaz de Bolet Ben Fet, de Sant Antoni de Vilamajor, es va encarregar de presentar la gírgola de castanyer i Joaquim Solé de Castanya de Viladrau, va explicar la producció de castanyes del Montseny i derivats. Per la seva banda, Can Nualart, de La Garriga, va presentar l’oli d’oliva Vera.
La presentació va ser seguida de prop pels gestors de l’administració presents, que van fer costat a l’event: Dani Fernández i Neus Calam, alcalde i 1a tinent d’alcalde de Sant Esteve de Palautordera; Xavier Roget, assessor de Turisme i Cultura de la Gerència de Serveis d’espais naturals de la Diputació de Barcelona; Xavier Navalon, director del Parc Natural del Montseny i reserva de la Biosfera; Jordi Padrós, coordinador en matèria d’espais naturals de la Diputació de Barcelona; i Emilio Cordero, president del Consell Comarcal del Vallès Oriental.
Jornades gastronòmiques i passejada
Aquest cap de setmana, els dies 14 i 15 de maig, es celebraran unes jornades gastronòmiques per completar la promoció d’aquests productes gastronòmics amb els menús dels quatre restaurants de Sant Esteve de Palautordera.
Hi haurà, a més, una passejada guiada sota el nom On són els bolets quan no hi ha bolets?. Les Sortides seran dissabte i diumenge, a les 10h. des del Centre d’Informació de Sant Esteve de Palautordera.
També està prevista la presentació dels productors i productores a la plaça major de Sant Esteve de 12 a 13 h.