amanida-tebia-favetes-pernil-anec-foie

 

Una amanida de categoria

 

Ingredients per a la recepta

  • 400 gr. de favetes en oli d’oliva
  • 1/2 ceba tendra
  • 1 bossa d’enciam de fulles tendres
  • pernil d’ànec de Carlit
  • 100 gr, de foie micuit
  • dues cullerades de salsa pesto
  • oli

 

Elaboració de la recepta

  1. El micuit l’hem de tenir al congelador al menys 30 minuts per tal que agafi consistència i el puguem ratllar sense que es desfaci.
  2. En un bol posem l’enciam i l’amanim amb la salsa pesto. Si fa falta afegirem una mica d’oli d’oliva. Ho barregem bé i ho posem en quatre plats formant un cercle, de manera que quedi un espai al mig per a les favetes.
  3. Tallem la ceba en juliana i la fregim en una paella amb una mica d’oli.
  4. Tallem uns quants talls de pernil d’ànec a trossets petits i els afegim a la paella juntament amb les favetes escorregudes de l’oli de la conserva. Donem un parell de voltes a tot el conjunt, amb un minuts n’hi haurà prou, i ho repartim en els quatre plats.
  5. Ratllem uns encenalls de micuit per sobre de cada plat i servim.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb una cervesa L’Estupenda de Vi Blanc de L’Estupenda, una cervesa artesana ecològica White Wine Ale 5,9% Vol amb vi blanc ecològic monovarietal Xarel·lo de la D.O. Penedès.

 

estupenda-vi-blancRecepta extreta de: https://receptesdestarpercasa.blogspot.com.es/2014/05/amanida-tebia-de-favetes-amb-pernil-d-i.html