Una amanida de categoria
Ingredients per a la recepta
- 400 gr. de favetes en oli d’oliva
- 1/2 ceba tendra
- 1 bossa d’enciam de fulles tendres
- pernil d’ànec de Carlit
- 100 gr, de foie micuit
- dues cullerades de salsa pesto
- oli
Elaboració de la recepta
- El micuit l’hem de tenir al congelador al menys 30 minuts per tal que agafi consistència i el puguem ratllar sense que es desfaci.
- En un bol posem l’enciam i l’amanim amb la salsa pesto. Si fa falta afegirem una mica d’oli d’oliva. Ho barregem bé i ho posem en quatre plats formant un cercle, de manera que quedi un espai al mig per a les favetes.
- Tallem la ceba en juliana i la fregim en una paella amb una mica d’oli.
- Tallem uns quants talls de pernil d’ànec a trossets petits i els afegim a la paella juntament amb les favetes escorregudes de l’oli de la conserva. Donem un parell de voltes a tot el conjunt, amb un minuts n’hi haurà prou, i ho repartim en els quatre plats.
- Ratllem uns encenalls de micuit per sobre de cada plat i servim.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb una cervesa L’Estupenda de Vi Blanc de L’Estupenda, una cervesa artesana ecològica White Wine Ale 5,9% Vol amb vi blanc ecològic monovarietal Xarel·lo de la D.O. Penedès.
Recepta extreta de: https://receptesdestarpercasa.blogspot.com.es/2014/05/amanida-tebia-de-favetes-amb-pernil-d-i.html
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!