amanida-cesar

 

Aprèn a preparar l´amanida més famosa

 

Ingredients per a la recepta

  • 300 g d’enciam romà
  • 1 pit de pollastre desossat
  • 100 g de cansalada fumada
  • 1 baguet
  • 100 g de formatge parmesà
  • 100 ml d’oli d’oliva verge de Dama de Elaia
  • 2 rovells d’ou
  • 2 filets d’anxova en oli
  • 1 culleradeta de mostassa
  • 1 gra d’all
  • 1 cullerada de suc de llimona
  • Porradell
  • Sal
  • Pebre blanc

 

Elaboració de la recepta

  1. Talleu quatre llesques primes, longitudinals, del pa de baguet i col.loqueu-les recobrint l’interior de quatre motlles cilindrics individuals i torreu-les al forn a 180º C fins que siguin cruixents. Deixeu-les refredar i pinteu-les amb una mica d’all picat amb unes gotes d’oli.
  2. Salpebreu i cuineu el pit de pollastre a la planxa amb un rajolí d’oli. Deixeu-ho refredar i talleu-ho a rodanxes primes
  3. Talleu la cansalada fumada a bastonets i fregiu-la fins que quedi rossa i cruixent. Poseu-la al damunt d’un paper absorbent per recollir el greix sobrer.
  4. Netegeu i trossegeu les fulles d’enciam.
  5. Talleu en encenalls la meitat del formatge, i en ratlleu finament la resta
  6. Per a la salsa: Tritureu els filets d’anxova amb els rovells, el suc de llimona, la mostassa, l’all amb un pessic de sal i de pebre blanc. Afegiu-hi l’oli a mesura que ho tritureu, com si muntésiu una maionesa. Afegiu-hi el formatge ratllat i barregeu-ho bé.
  7. En un bol barregeu-hi l’enciam, el pollastre,la cansalada els encenalls de formatge,  afegiu-hi la salsa i barregeu-ho.
  8. Col.loqueu un cilindre del pa torrat a cada plat i ompliu-ho de l’amanida. Afegiu-hi unes tiges de porradell per sobre i un cordo de salsa al voltant.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat de la manera més saludable possible amb aigua de Sant Aniol, l’aigua amb esperit volcànic de la Garrotxa, amb unes propietats úniques per al vostre organisme.

aigua-sant-aniol

Recepta extreta de: https://lesreceptesdesthilari.blogspot.com.es/2012/09/amanida-cesar.html