pastis-moka

 

Un pastís fet per als amants del cafè

 

Ingredients per a la recepta

  • 200 gr. de mantega a temperatura ambient
  • 85 gr. de cacau en pols sense sucre
  • 140 gr. de farina de rebosteria
  • 200 gr. de sucre
  • 4 ous
  • 2 cullerades de llet
  • 30 ml de cafè “Orígens Specialty Coffee Jamaica Blue Mountain” de Cafès Gener
  • 1 i 1/2 culleradetes de llevat en pols

 

Per l’almívar de cafè

  • 50gr. de sucre
  • 50 ml. d’aigua
  • 2 culleradetes de cafè soluble de Cafès Gener

 

Elaboració de la recepta

  1. Preescalfar el forn a 170ºC
  2. Batre la mantega amb el sucre fins que la mescla estigui esponjosa i blanquegi.
  3. Afegir el ous un a un batent entre cada incorporació.
  4. Afegir el cacau i el cafè i seguir batent a baixa velocitat. Incorporar la farina i el llevat prèviament tamisats, alternant-ho amb la llet (començar i acabar amb la farina).
  5. Engreixar i enfarinar un motlle de 20 cm. i fornejar durant uns 45 minuts o fins que en clavar un escuradents surti sec.
  6. Treure del forn i deixar refredar dins el motllo durant uns 15 minuts.
  7. Desmotllar i deixar refredar completament.
  8. Per farcir i cobrir el pastís, fer una recepta de crema de mantega suïssa i al final afegir-hi cafè al gust, com una tasseta de cafè express plena.
  9. Fer l’almívar de cafè: Posar el sucre i l’aigua en un caçó i portar a ebullició, afegir-hi el cafè soluble i remenar una mica.
  10. Deixar atemperar una mica abans d’útilitzar.
  11. Tallar el pa de pessic en 3 plaques.
  12. Posar la primera placa sobre la safata i sucar-la amb l’almibar de cafè. Posar una capa de crema de matega suïssa de cafè i repetir la mateixa operació amb les 2 plaques restants, la darrera capa de crema de mantega suïssa de cafè l’extendrem també per tot el voltant del pastís formant un gruix uniforme i anivellat.
  13. Finalment espolvorejar cacau en pols sobre el pastís i servir.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest pastís amb un Licor Brindis d’On the Rocks, un licor dens, profund, fresc i elegant, que seduirà des del primer moment.

brindis-on-the-rocks

Recepta extreta de: https://iperpostresblogdepostres.blogspot.com.es/2013/06/pastis-moka-amb-swiss-buttercream-de.html