Benvolguts/des gourmets, avui us portem l’amanida d’escalivada i bonítol.
Una amanida amb molt sabor i energia
Ingredients per a la recepta
- escalivada (pebrot, ceba, albergínia, etc…) Cap d’Urdet de la Botiga Gurmet
- enciam llarg
- tomàquet d’amanir
- tonyina o bonítol en conserva Pujadó Solano de la Botiga Gurmet
- anxoves
- vinagre
- oli d’oliva verge extra
- sal
Elaboració de l’amanida d’escalivada i bonítol
- Primer de tot necessitareu preparar una escalivada.La podeu fer al forn o a la brasa.
- Peleu tota la verdura escalivada i reserveu-la en un recipient.
- Poseu una bona quantitat d’oli d’oliva en una safata de vidre. A continuació aneu posant capes d’escalivada. I finalment, cobriu amb més oli. Si voleu, hi podeu afegir unes boles de pebre, que hi donaran gust.
- Un cop feta l’escalivada, ens quedarà la part més senzilla: preparar l’amanida. Busqueu les fulles més maques d’enciam. Un cop net, talleu l’enciam a tires. Tireu un raig de vinagre a l’enciam, una mica d’oli d’oliva i sal. Remeneu-ho bé i reserveu-ho. A continuació, renteu i llateu el tomàquet d’amanir. Podeu utilitzar la varietat que més us agradi (raf, montserrat, cor de bou, esquena verd, etc…).
- I a emplatar directament. Poseu una primera capa d’enciam ja amanit en el fons del plat. Seguidament, poseu-hi trossos de verdura de l’escalivada, com us agradi. Poseu-hi també trossos grans de tonyina o bonítol. I finalment, unes anxoves, que donaran més caràcter al plat.
- Un nou raig d’oli d’oliva verge extra per sobre i llestos. Unes olivetes també li van molt bé.
El maridatge per l’amanida d’escalivada i bonítol
Podeu acompanyar aquest plat amb un cava Brut Nature de Mussons Vins, un producte fàcil, de paladar fresc, sec, sedós i equilibrat amb una evolució àcida però elegant i persistent. Per això, cal prendre els vins com el millor acompanyant.
Recepta extreta de: http://www.lacuinadesempre.cat/2016/04/amanida-descalivada.html