L’AÇAÍ, EL BRUNCH MÉS DE MODA
Si aneu a fer un brunch, veureu que s’ha posat molt de moda anar a prendre un bowl d’açaí. Potser ja l’has vist a Instagram, a pàgines de salut o restaurants orgànics. Però no únicament és un plat visualment desitjable, sinó que és extremadament sa.
L’açaí és un fruit provinent de la selva amazònica de Brasil. Semblant a un nabiu, però amb més gran i amb moltes propietats. És rica en vitamina A,B,C i E, àcids grassos omega-3, 6 i 9, aminoàcids, calci, fòsfor i conté una bona quantitat de fibra, i és pobre en sucres. Conté molts antioxidants, aportant proteïnes, vitamines i molts minerals com ferro, zinc, magnesi i potassi. Per tant, és el que s’anomena una superfood.
I amb totes aquestes propietats, quins beneficis ens aporta aquesta fruita? Per començar, ajuda que el nostre cos estigui actiu i ple d’energia. A més, és una fruita que ajuda a disminuir la gana. Els antioxidants que conté ajuden a rejovenir la nostra pell, desintoxicar el cos i reforçar el sistema immunològic. A més, ajuda a mantenir el nostre cos saludable, millorar la funció digestiva i a normalitzar els nivells de colesterol. El simple fet d’eliminar les toxines del nostre cos, ajuda a eliminar la grassa, cremar els greixos saturats i a accelerar el metabolisme cremant calories.
EL FAMÓS AÇAÍ BOWL:
En els últims temps, aquests bowls s’han fet especialment famosos. Podem dir, que és un dels esmorzars més saludables de començar el dia.
L’açaí bowl consisteix en pols o suc d’açaí (pots trobar-ho a tendes orgàniques o online), barrejat amb llet, granola o avena, i fruita congelada. El més important és la consistència. Quan ho tinguis tot barrejar, a sobre li pots posar la fruita que més t¡agradi sense congelar, la més habitual és el plàtan.
Açaí Bowl