El millor pollastre de l’Estat saborós com mai l’has tastat
Ingredients de la recepta:
- 1 pollastre pota blava
- 2 caps d’all
- 200 grams de trompetes de la mort
- 100 grams de pernil ibèric
- 100 grams de bacon
Per a la salsa:
- Oli d’oliva
- Pinyons
- Panses
- Salsa Española
- Crema de llet
- 1 got de conyac o brandy
Elaboració de la recepta:
- Per començar traiem els ossos del pollastre, només ens interessa la carn.
- A continuació sofregim les trompetes de la mort amb una mica de bacon tallat amb làmines fines.
- Un cop fregit, les expandim, juntament amb el bacon sobre el Pota blava i el pernil ibèric i ho enrotllem.
- Un cop ho tenim tot junt i enrotllat ho introduïm en una xarxa i ho fiquem a una safata de forn amb oli.
- Un cop el tenim preparat, anem agregant el fumé obtingut prèviament amb la cocció de les carcasses del Pota blava.
- El deixem al forn aproximadament 1 hora i mitja; tot seguit el retirem del forn i el conservem amb la seva salsa i ho deixem refredar.
- Un cop estigui fred, fem rodanxes al nostre gust.
- A part, fregim els pinyons i les panses i ho flamegem amb conyac o brandy; afegim salsa espanyola i la salsa del pollastre que havíem deixar refredar.
- Finalment afegim la nata líquida sobre les rodanxes de pota blava i amb la salsa preparada tindrem el nostre rodó de pollastre de qualitat preparat.
Maridatge
Per acompanyar aquest plat exquisit i amb una salsa tant potent, escollim el Clos Floresta de Cellers Pere Guardiola; un vi color cirera intents, net i brillant; amb un aroma franc de fruita madura i notes de fusta i vainilla, potent, ple i saborós; expressiu i complex amb equilibri i amb un frescor que es conserva; un vi ideal per acompanyar aquest tipus de plats tant elaborat; estarà a l’altura de les circumstàncies.

