Benvinguts/des gourmets, avui us portem unes postres delicioses, el pastís de neules i flam.
Un pastís fet en 15 minuts
Ingredients per al pastís de neules i flam
– 16 neules grans d’Especialitats Cobo
– 750ml. de llet.
– 1 sobre de preparat per a flam
– 6 cullerades soperes de sucre
– 1 cullerada d’extracte de vainilla
– 200gr. de mantega a temperatura ambient
– 1 cullerada de rom
– 125gr. d’avellanes torrades i mòltes
Elaboració de la recepta
- Fer unes natilles amb el preparat del flam. En un cassó posar la llet (menys un got en el qual dissoldre el flam), el sucre i la vainilla, remoure bé, quan bulli afegir el got de llet amb el flam i seguir removent fins que torni a bullir. Apagar el foc i esperar que s’entebeeixi una mica.
- Afegir a a les natilles tèbies la mantega (a culleradetes perquè es dissolgui bé) i després les avellanes i el licor.
- Adaptar un cèrcol de pastisseria graduable a la mesura de les neules ( deixar-ho una mica més gran perquè no es trenquin en posar-les). Col·locar-lo sobre el plat en el qual anem a servir el pastís i posar una neula a la base, afegir 4 cullerades soperes de natilles, repartir una mica amb el dors de la cullera i seguir posant capes alternant neula i natilles, acabant amb aquestes últimes.
- Deixar la nevera almenys quatre hores, millor si és d’un dia per a un altre.
- Decorar amb encenalls de xocolata i llevar el cèrcol abans de servir.
Maridatge pel pastís de neules i flam
Podeu acompanyar aquest plat amb un cava Ab Origen Brut Reserva de Giró Ribot, un cava fresc i viu, d’excel·lent harmonia entre acidesa i dolçor. Ampli en el seu pas per boca, persistint la fruita confitada.
Recepta extreta de: https://ditifet-cuina.blogspot.com/2012/01/pastis-de-neules-i-flam.html
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!
