Daniel Jordà és l’alma mater d’un dels forns més innovadors del moment, Panes creativos, ubicat al barri de Sant Andreu a Barcelona.
Llicenciat en Belles Arts i tercera generació de forners, aquest pastisser va dedicar molts anys al món de l’art compartint-t’ho amb el treball diari a l’obrador familiar. Amb aquesta experiència, va decidir fer de la seva fleca el banc de proves on abocar totes les idees i creativitat generades durant tot aquest temps.
Des de llavors Panes creativos és un laboratori d’idees i elabora tot tipus de pans destinats a un client exigent que busca propostes de qualitat diferenciades pel seu sabor i creativitat. És per això que ja són diversos els restaurants guardonats amb Estrella Michelin de tota la geografia espanyola que confien en el seu saber fer.
Els seus arriscats maridatges, la cerca de nous ingredients, mai o poc usats en el món de la forneria, l’apropiació de tècniques pròpies de l’alta gastronomia per a l’elaboració de pans i la col·laboració amb grans xefs per crear nous pans, són un segell identitari de Daniel Jordà. Un treball que li ha acabat convertint en referència al sector de la fleca a nivell nacional i internacional.
Entre les seves creacions, destaquen les propostes de pa gastronòmic com la cresta de pesto i ceba, el pa de pastanagues i nous o el pa de síndria. A més, presenta pans del món, com el pa de yuzu i mango de Singapur, el pa de morts de Mèxic i el Babka de Nova York. Però també interpretacions de pans tradicionals com el seu personal de pa de pagès o una trena d’olives.
El seu ofici el comparteix amb cursos per a professionals i amateurs tant presencials com online.