4 MILLORS LLOCS GOURMETS DE BARCELONA
Opinated About Dining ha publicat la seva llista amb els 200 millors llocs d’Europa “gurmets i casuals”. Barcelona és la ciutat més ben situada del continent.
Segons aquesta llista, Estimar, el restaurant liderat per Rafa Zafra i dedicat al peix, va ser el millor restaurant en 2018. El restaurant, situat en un estret carrer del barri del Born de Barcelona i encara manté aquesta posició que ja va guanyar l’any passat.
Entre les deu primeres posicions d’aquesta llista, hi ha quatre restaurants més de Barcelona, tres dels quals són els “altres” restaurants de cuiners famosos.
Aquest és el cas d’Al Kostat, el restaurant informal que queda en tercera posició i que Jordi Vilà té a la fàbrica Moritz.
Els altres dos són la Bodega 1900 (setena posició) que forma part del grup d’Albert Adrià, cuiner de l’Enigma i Tickets. El Dos Pebrots, restaurant d’Albert Raurich que també dirigeix el Dos Palillos, és el número 10.
ESTIMAR:
Estimar als nostres clients i al nostre Cap de Creus fent-los feliços en aquest racó del Born és el seu objectiu, mostrant-los tota la seva experiència i passió pels productes del mar.
AL KOSTAT:
Dins de Alkimia, en una part del menjador principal està Al Kostat. Jordi Vilá va crear aquest espai on poder donar menjar als seus amics amb els plats que més li agrada preparar, una carta sense pretensions on el personatge principal és el producte i la senzillesa de la brasa.
BODEGA 1900:
Bodega 1900 hereta el costum, tant de barri, de prendre el vermut i proposa el receptari tradicional conegut per tots sense tenir la intenció de ser un bar de tapes.
Com diu Albert Adrià: “Revisem el passat i preparem receptes tradicionals vistes des de la perspectiva actual.”
DOS PEBROTS:
Combina el seu caràcter informal amb un concepte molt singular, perquè aquí plantegen una cuina d’estudi i recerca que narra l’evolució de la gastronomia mediterrània.
Restaurant Estimar, Barcelona