Una recepta fresca, dolça i deliciosa
Ingredients per a la recepta
- 1 litre de llet sencera de Mas Eusebi
- Suc de 1 o 2 llimones
- Sal al gust
- 1 tassa de llet a part de Mas Eusebi
- 1 gasa per colar-ho
- Mel de romaní de Capell
Elaboració de la recepta
- Exprimim el suc de llimona.
- Agafem la tassa de llet i hi afegim dues cullerades del suc de la llimona i deixem reposar uns vint minuts perquè qualli.
- En un pot posem el litre de llet a escalfar a foc mitjà i anem remenant fins que veiem que comença a escalfar-se i surten bombolletes pel voltant del cassó.
- Llavors afegirem la tassa de llet anterior i jo li vaig posar dues cullerades més del suc de llimona, i apartem del foc.
- Seguirem remenant molt molt poc a poc i veureu que al moment comença a tallar-se la llet. Quan veieu que comencen a pujar els trossets cap amunt deixarem reposar uns deu minuts sense tocar-lo.
- Quan passi aquest temps posem la gasa sobre un colador i aboquem tot a la gasa, agafem les quatre puntes de la gasa i la lliguem amb una corda.
- Amb la mateixa corda la lligarem a una cullera llarga de fusta i la posarem a escórrer en un pot sense que toqui el fons durant 1 hora.
- Passada la hora ho posarem en un bol, esmicolem i afegim la sal que vulguem i tornem a posar en el motlle que anem a fer servir per donar-li la forma.
- A la nevera durant unes 2 o 3 hores i llest.
Maridatge
Podeu acompanyar amb un vi Sol i Serena dels Cellers d’en Guilla, un vi de garnatxa roja que envelleix durant dos anys en condicions extremes: en damajuanas a l’aire lliure, rebent les inclemències de la tramuntana, el fred, la neu, la calor i l’impacte del sol.
Recepta extreta de: http://www.natirecetascaseras.com/2016/06/queso-fresco.html?utm_source=facilisimo.com&utm_medium=referral&utm_campaign=facilisimo