La xef Catalana Carlota Claver és va formar a l’Escola Hofmann, més tard quan va acabar els estudis, va començar a treballar en el negoci familiar, el restaurant de la família Alba Paris, que més tard va portar el seu nom.

Carlota Claver contagia energia positiva i entusiasme quan explica lo feliç que és des que fa dos anys va obrir La Gormanda

La Gormanda

La xef catalana Carlota Claver al assabentar-se que quedava lliure la vella drogueria al costat del qual viu amb la seva parella, (Ignasi Céspedes), va ser el detonant que la va animar, sense pensar-l’hi, a emprendre el seu propi projecte i deixar enrere el dia a dia en el restaurant dels seus pares.
Va començar capitanejant els dos restaurants familiars, situats a l’Eixample barceloní, i ara ho fa des del seu propi restaurant La Gormanda, situat en la mateixa zona de la ciutat, a la part alta del carrer Aribau.

La xef reconeix que era difícil desconnectar de la família quan estàs tot el dia treballant amb ells, tens la impressió que no hi ha més tema que el professional.

La Gormanda conserva l’encant d’aquest local que va ser botiga amb tres nivells que permet menjar en la planta a peu de carrer, en el pis superior o, en la taula que està al costat de la cuina, en la planta de baix.

xef catalana carlota claver

Menú de Migdía

La fórmula del menú del dia amb una única opció d’aperitiu, primer, segon i postres és un encert que li permet treballar amb producte fresquísim i preparar-ho tot al moment com per exemple: “Faves amb alcachofetes, pernil i una mica de menta, de segon una costella de porc d’Olot amb puré de chirivía”.

Són plats d’un menú que costa 21 euros i que canvien tots els dies excepte el dijous, que elaboren la torrada amb paté de campanya, una  amanida amb manyaga, l’arròs amb galeres que ja és un clàssic i unes postres que sí que varien.

Optem per provar diversos plats de la carta (el preu mitjà de ronda els 45 euros) amb les gyozas de carn d’olla, un plat inspirat en la croqueta de carn d’olla que preparava l’àvia.

Un menú encertat en un ambient en el qual es percep que la gent se sent com a casa.