xatonada-guardia

 

Xatonada de la guàrdia

 

Ingredients per a la recepta

  • 1 botifarra de Carns Trias per persona
  • 100 gr. de mongetes blanques del Mas Jaume Colomer per persona
  • 1 truita de patata amb ceba d’Hort del Silenci
  • 1 gra d’all
  • 1 llauna d’anxoves 
  • Salsa romesco o salsa xató dHortus Aprodiscae
  • 1 bacallà dessalat de Pairó Fish
  • 1 escarola d’Hort del Silenci
  • 1 llauna d’olives de Blai Peris
  • 1 llauna d’anxoves

 

Elaboració de la recepta

  1. En una paella, amb una mica d’oli, fregirem les botifarres, punxant de tant en tant perquè així deixin anar el greix. Quan vegeu que estan ben daurades per fora, treure del foc.
  2. En una altra paella anem a fregir el gra d’all, ben picat, i quan agafi color li afegim les mongetes blanques. Remenem de tant en tant perquè no s’enganxin, i quan es vagin daurant, les tirem a la paella on fèiem les botifarres (què ja estaran fetes i l’haurem apartat), perquè s’impregnin del greix que van deixar anar i així agafin la seva sabor. Tot això ho apartem en un altre plat.
  3. La salsa es pot comprar ja preparada, o bé fer-la nosaltres mateixos a casa. Si l’heu comprat ja feta, us libraréis del pes d’haver de fer-la, així que, si és el cas, tirar-la en un bol per utilitzar-la quan la necessitem.
  4. És el moment de muntar el plat, així que anem a això: el primer és trossejar el bacallà que, ull, ha d’estar dessalat. En el cas de no ser així, l’haureu de tenir en remull per 48 hores canviant-li l’aigua cada 12 hores. Un cop dessalat, trossejar i escampar per la font que aneu a utilitzar. Rentem l’escarola, la trossegem i cobrim amb ella el bacallà.
  5. A continuació tirem les olives, les anxoves i tot això ho cobrim amb la salsa que hem preparat.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Giró 2 de Giró Ribot, un vi elaborat per mitjà d’una maceració del raïm a baixa temperatura, amb la finalitat d’obtenir el màxim caràcter varietal.

giro2

Recepta extreta de: http://xatonada.com.es/xatonada-de-la-guardia/