Innofood són els premis creats per Mercabarna i Barcelona Activa. Persegueix l’objectiu de donar suport a la creació de noves empreses que presenten innovacions en qualsevol fase de la cadena de valor, com el packaging, la comercialització o la distribució logística. Aquesta és la segona edició que es celebra i s’hi ha presentat fins a 12 empreses. Els organitzadors reconeixen que la pandèmia de la covid-19 ha posposat l’arrencada d’alguns projectes que s’haurien presentat en la present edició.
Enguany, el guanyador és la jove empresa, Voilà. El motiu que els ha fet vencedors han sigut els seus coberts comestibles fets amb cereals sense gluten ni lactosa. La seva creadora, Laura Gispert, ha creat l’empresa durant els últims mesos i es posarà al mercat durant aquest mes de febrer. Així doncs, ha ideat un producte bio per substituir els coberts de plàstic d’un sol ús.
Innofood celebra la innovació en el sector gastronòmic
Tots les projectes finalistes dels premis ressalten per la seva innovació en el mercat gastronòmic i sobretot, aporten valor en aspectes com la distribució, l’envasat o el servei al client.
3 premis a Voilà, Lets Coook i Gastrocampo
S’entreguen 3 premis amb una aportació econòmica cadascun i un espai d’incubació al Food Trade Center de Mercabarna. Pel que fa al primer premi atorgat a Voilà, se li fa entrega de 12.000 euros.
El segon lloc són 6.000 euros i s’han lliurat a Let’s Cook amb Nils Gustav Magnus Johansson al capdavant del projecte. Es tracta d’una web que setmanalment envia als seus seguidors els productes per preparar el menjar.
Finalment, el tercer lloc de 3.000 euros és per Gastrocampo amb una App creada per Léa Blanchard. Ofereix una plataforma a restauradors, botigues i empreses de catering per posar-se en contacte directe amb productors locals. D’aquesta manera es minimitza la necessitat d’intermediaris i millores les condicions comercials.