Vins de Pedra és un petit celler ubicat a Montblanc, dirigit per la jove enòloga Marta Pedra, i que produeix uns vins d´alta qualitat amb denominació d’origen Conca de Barberà. Disposen d’unes vinyes que es troben en terrenys argilosos i calcaris a 350 metres damunt el nivell del mar, que produeixen varietats blanques com macabeu i la parellada i negres com el trepat, l’Ull de llebre o la garnatxa.
En aquesta casa escullen el punt òptim per a fer la Verema i cullen el raïm a mà i en petites caixes per a què arribi al celler amb òptimes condicions.
El celler és un projecte personal de la Marta i un retrobament amb els seus orígens. L´olor del celler amb els vins fermentant, les mans negres tenyides de vi, el frenètic soroll de les ampolles quan s´etiqueten… Totes aquestes sensacions són retrobades per aquesta jove enòloga.
El besavi de la Marta era enòleg en aquestes contrades tarragonines. Viatjava de celler en celler, tastant aquesta tina o aquella bóta. Aquesta estima per les vinyes i el vi sembla haver-se transmès latent i silenciosament de generació en generació fins arribar a la Marta.
Ja de petita, quan recorria les files de ceps, sentia una emoció desbocada quan el raïm començava a endolcir o quan queien les primeres fulles de tardor. Així ha estat com amb el temps ha anat forjant el seu camí.
Després de submergir-se entre llibres d´enologia i viticultura i embrutant-se les mans en més d´un celler de la Conca, la Marta ha fet realitat el seu somni. És un celler petit, ben equipat, que no té el glamour d´altres però sí una empremta personal que el converteix en un atractiu punt de trobada pels amants del vi.
Les seves referències
Vins de Pedra presenta una selecció de vins com El Negre de Folls 2016, fet amb garnatxa negra, ull de llebre i trepat; Blanc de Folls 2016 amb macabeu i parallada; L’Orni 2014, elaborat amb chardonnay i parellada; El Trempat 2014 es un trepat i La Musa 2016 cabernet sauvignon i merlot.
En el celleret la Marta tracta els vins com si fossin peces úniques. I no només el contingut, sinó que l’etiqueta reflecteix any rere any l’obra artística de Víctor Pedra, tiet i padrí de la Marta.
Al celler també ofereixen experiències d’enoturisme a una de les torres medievals de la muralla de Montblanc, la Torre de Tastos.