recepta trinxat cerdanya cal valls

Tradicional plat català on t’expliquem com fer-lo a casa

Trinxat amb les verdures de Cal Valls et garanteix uns millors resultats!

 

Ingredients per la recepta:

  • 1 kg de patates de productes frescos Cal Valls
  • 1 col de productes frescos Cal Valls
  • Talls de cansalada i de pernil
  • Oli d’oliva i sal

 

Preparació:

  1. Primer remullem bé les fulles de la col de Cal Valls, després pelem les patates també provinents de Cal Valls. Després posem les patates a bullir i al cap de 15 minuts afegim les cols i sal. Llavors tapem l’olla i deixem que bulli tot fins que la patata es desfaci.
  2. Tot seguit, fregim la cansalada i dauets de pernil salat. Reserveu els talls de cansalada i pernil.
  3. Passat un 20 minuts, la patata ja s’haurà cuit. Llavors, hem d’escórrer el conjunt de les verdures. Ja havent tret l’aigua de les verdures, amb una forquilla les anem trinxant. Quan estigui tot ben aixafat, incorporem els dauets de pernil .
  4. Després, tornem a posar el conjunt de verdures i pernil en la cassola on hem fregit la cansalada i sofregim les verdures mentre anem trinxat més.
  5. Finalment, quan quedi tot una bona pasta espessa, ho emplatem de la manera que més ens agradi i col·loquem els talls de cansalada. Ho reguem tot amb oli d’oliva i llestos!

 

Foto cedida per la Cocina de Piescu