trinxat-carbasso

Un trinxat gourmet

Podeu adquirir aquest plat ja cuinat directament al nostre productor gourmet Artesanies Carlit.

 

Ingredients per a la recepta

  • 500 grams de carbassons
  • 150 grams de patates
  • 40 grams de cuguls o alls tendres
  • menta
  • sal
  • pebre
  • oli
  • 1 ou dur
  • cansalada curada

 

Elaboració de la recepta

  • En una paella amb una mica d’oli hi posarem el carbassons laminats i els cuguls o alls tendres tallats molt petitons, heu de tenir el foc una mica viu, ja que la gràcia és que perdin l’aigua ràpid.
  • Salpebrareu i anireu remenant-ho molt sovint perquè no s’enganxi, no us ha de quedar tipus bullit, just abans de tancar el foc afegiu-hi un bon grapat de menta fresca tallada petitona remeneu-ho i ja podeu afegir-hi les patates bullides (millor al vapor)
  • Barregeu-ho fins que us quedi una textura tipus els “trinxat” i ja podeu muntar els timbals.
  • Per coronar el timbal poseu un cercle d’ou dur, sols la clara, plena de encenalls de cansalada curada passada per la paella fins que estigui ben cruixent amb una fulleta de menta.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi U de Vins Urpina, un vi negre que en boca la sensació de menjar fruita és acusada, rebent la complexitat que va de la fruita fresca fins a notes de cafè aromàtic i espècies

visual ampolla_u

Recepta extreta de: http://bloglateresa.blogspot.com.es/2013/06/slow-food-trinxat-destiu.html