timbal-bacalla-olivada

 

Una presentació i un sabor gourmet

 

Ingredients per a la recepta (3 persones)

  • 350 grs. de brandada de bacallà Pairó Fish
  • 3 culleradetes d’olivada arbequina Premium de Blai Peris
  • 150 grs. de mongetes pintes
  • 1 tomàquet gran d’amanida
  • oli d’oliva verge extra

 

Elaboració de la recepta

  1. Si no tenim les mongetes prèviament cuites i congelades les posem en remull amb aigua freda la nit anterior.
  2. Escorrem i coem en abundant aigua freda amb sal, podem afegir una fulla de llorer i un raig d’oli. Escorrem i deixem que es refredin. Les amanim amb una mica d’oli.
  3. Rentem, assequem i tallem a rodanxes fines el tomàquet.
  4. Posem un cèrcol d’emplatar sobre el plat i a la base una capa de tomàquet, a sobre les mongetes pintes, després una bona capa de brandada estrenyent una mica. Traiem amb cura el cèrcol, algunes de les mongetes poden enfonsar-se, intentem recol·locar o les deixem soltes pel plat.
  5. Al centre de cada timbal posem l’olivada i adornem amb una branqueta de menta.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Mussons Blanc de Mussons Vins, un vi blanc que d’entrada és suau amb una evolució lleugerament àcida, ràpidament apareix l’untuositat i el cos degut a la seva graduació elevada, que fa que sigui un vi ple, estructurat i rodó.

mussons-blanc

Recepta extreta de: https://cocinabetulo.blogspot.com.es/2016/04/timbal-de-brandada-de-bacalao-y-judias.html