Un plat senzill, però sofisticat alhora
Ingredients per a la recepta
- 500 grams de pasta (tallarines)
- 750 grams de musclos de les muscleres prats
- 3 cullerades d’oli d’oliva
- Formatge ratllat
- 3 alls
- 1 bitxo
- 1 branca de julivert
- Sal
Elaboració de la recepta
- Per començar, agafem un recipient ple d’aigua i el posem al foc amb l’oli i la sal. Afegim els alls pelats i tallats per la meitat, el bitxo i els musclos de les Muscleres Prats fins que s’obrin i es rossegin; tot ben remenat.
- En segon lloc, mentre els musclos s’obren, en un altre recipient bullim la pasta fins que estigui feta i l’escorrem.
- Un cop els musclos estiguin oberts, els escorreguem també, traiem el bitxo i afegim la pasta, ho remenem i agreguem per damunt el julivert tallat molt petit.
- Per últim i per afegir-li l’últim matís de sabor podem acompanyar el plat amb formatge ratllat per sobre, al gust de cada comensal.
Maridatge
Un vi perfecte per maridar aquest plat seria el parrell blanc d’Aibar 1895; un vi blanc, jove i amb matisos per acabar d’arrodonir les nostres tallarines amb musclos.
Recepta extreta de llevat, farina i sucre.