sopa a la bullabesa

Un plat ideal per reconstruir l’ànima, o la panxa

Ingredients per a la recepta:

Elaboració de la recepta:

  1. En primer lloc, omplim un recipient d’aigua i el posem al foc, introduint els musclos i les cloïsses per que s’obrin.
  2. A continuació, un cop les cloïsses i els musclos estiguin oberts, els retirem del foc i guardem l’aigua que havíem utilitzat perquè li farem ús més endavant.
  3. En segon lloc, agafem una altra cassola; hi afegirem un raig d’oli amb les gambes, els escamarlans, els calamars i les porcions de rap fins que quedin daurats i els guardem per afegir-los més endavant.
  4. Amb l’oli sobrant de la cassola hi afegim la ceba i el tomàquet i fem un sofregit, que serà la base de la nostra sopa a la bullabessa.
  5. Un cop el sofregit estigui preparat, hem d’afegir l’aigua sobrant dels musclos i les cloïsses, una mica de conyac i el més important de tot; El Petit Farcellet de Cultius Aromàtics Almirall i ho deixem coure durant aproximadament 20 minuts.
  6. Per últim, Passats els 20 minuts, hi agreguem les avellanes, les ametlles i una llesca de pa fregit, tot ben picat i en trossets molt petits i ho deixem coure 5 minuts més perquè la nostra sopa a la bullabessa estigui enllestida del tot.

 

Es poden servir per acompanyar el plat, unes llesques de pa fregit untat amb all per acabar d’arrodonir el sabor de la sopa.

Maridatge:

El sabor i la textura d’aquest plat són perfectes per acompanyar amb un Malondro Blanc 2013, del Celler Malondro. Un vi de la terra que aportarà el toc extra de sabor que encaixarà perfectament amb el gust de la sopa a la bullabessa.

Esperem que us agradi i que els amants de la cuina gaudiu preparant i degustant aquest àpat!

Recepta extreta de Cultius Aromàtics Almirall

 

celler malondro blanc