La productora d’esdeveniments Sternalia torna oferir durant els mesos d’estiu i fins el proper 3 d’octubre una experiència gastronòmica que combina l’observació astronòmica amb un sopar a l’Observatori Fabra del Parc de Collserola.
Un sopar d’estrella que té lloc a l’aire lliure, en un dels miradors privilegiats de la ciutat de Barcelona i a la llum de la lluna. En aquest entorn sorprenent, el sopar comença amb una creativa i deliciosa proposta gastronòmica pensada en clau astronòmica, amb ingredients de qualitat i bona cuina que se serveix en una terrassa.
Menús per a tots els gustos
Aquest singular àpat ofereix fins a 13 opcions de menú, amb el menú de base Observatori, que inclou els entrants: durum d’amanida cèsar, pinxo de meló amb pernil i pipeta d’alfàbrega, primer plat de ravioli de peix mantega amb guacamole de pinya i gaspatxo de mango, segon plat de vedella confitada amb puré de bolets i verdures de proximitat i, com a postres, cúpula de mousse de xocolata amb interior
cremós de llimona i canyella. Per beure s’ofereix el vi blanc, Poesia, DO Catalunya
i vi negre, Cuatro Gotas, DO Rioja.
Altres alternatives passen pel menú Gourmet, amb, per exemple, filet de vedella amb pa d’espècies, parmentier de patata, poma i salsa de fruits vermells, el menú amb pastís i cava, dos menús vegetarians, 3 menús infantils i una adaptació dels menús en cas de tenir alguna intolerància o al·lèrgia.
I el plat fort, observar el cel!
Després del sopar, a la sobretaula, pots escoltar i preguntar en una conferència de divulgació científica d’uns 30 minuts de durada. En acabar, la vetllada continua amb una visita al museu, a la sala noucentista i al telescopi de passos.
A més, et condueixen a la sala de la gran cúpula, que conserva els elements originals. El punt culminant de la nit arriba quan, des de la cúpula, es poden guaitar els elements de constel·lacions llunyanes, estrelles i gran part del sistema solar, amb el telescopi de 1904, un dels més grans i antics d’Europa encara en funcionament.