El grup Família Nuri, abans conegut com a grup Ca La Nuri, celebra el seu 60è aniversari reobrint el restaurant La Tertulia de la Rambla del Poblenou, que va tancar el març passat, amb el nom de Bar Núria.
La reobertura de La Tertulia, un restaurant de tapes i menús que durant 40 anys va ser un referent de cuina popular al barri, representa un retorn als orígens d’aquest grup de restauració. És com un homenatge al primer establiment que van obrir els avis, la Nuri i el Jordi, des del 1962 fins al 1976 i que era un bar senzill de tapes.
Però en aquest recó del Poblenou es va gestar el que ara és el grup de restauració arrosser més conegut de Barcelona. Tot perquè de les puntes de marisc que sobraven de les tapes, la Nuri va començar a fer uns arrossos molt bons que van portar a l’expansió del negoci. Actualment, a més del Bar Núria, l’empresa gestiona Ca la Nuri, Sal Mar, Xiroi i Arrozal amb bona oferta d’arrossos.
Retocs que mantenen l’essència del bar
La renovació del local ha estat molt encertada, renovant el mobiliari, però respectant la distribució de l’antic restaurant, tot i que fent que l’espai sigui més ample circulant-t’hi per l’interior. La terrassa, continua sent un punt de trobada dels veïns, amb els que també es barreja una clientela de turistes, pròpia d’un barri a tocar de la platja del Bogatell.
De l’oferta gastronòmica en mantenen una carta de bons platets a preus populars. Des de braves, a ous e Calaf estrellats amb xistorra o una ració de sípia a la planxa. També mantenen un arròs diari i ofereixen alguns plats de cuina catalana tradicional enfocats a un àpat més reposat de cap de setmana amb canelons, mandonguilles amb sípia o fricandó. Els entrepans ben fets no falten en les seves propostes. La canya de cervesa la serveixen a 1,80 €.
La Rambla de Poblenou torna a reviscolar amb la reobertura del Bar Núria, un lloc on menjar bones tapes de sempre i retrobar-se amb la gent del barri.