Sense pretendre desbancar el lideratge de l’oli d’oliva, avui us proposem altres olis vegetals per que puguis innovar a la cuina deixant volar la imaginació. Segur que et sorprendràs.
L’oli d’oliva és el número 1 dels olis vegetals
Abans de començar, posem a sobre la taula el nostre oli d’oliva. I és que en la dieta mediterrània hi té un protagonisme indiscutible a més de les seves virtuts nutricionals i dietètiques.
Ara bé, sense deixar de banda l’oli d’oliva, podem prendre atenció a la resta d’olis que també s’extreuen de plantes, fruits o llavors. Veuràs com poden ser molt agradables en la cuina catalana i potser descobriràs nous sabors que encaixin amb el teu paladar.
2 olis que has de conèixer
Oli d’avellana
És un oli que s’extreu de l’arbre de l’avellaner. Com ja estem acostumats, també té un http://canalsideconferencecentre.co.uk.gridhosted.co.uk/covid-19/ color groguenc però el diferència un aroma molt profund. A més, és ric en http://thebandchoice.com/wedding-bands-northamptonshire/ Vitamina E, àcids grassos omega 3 i omega 6. Afegim també que és conegut pel seu alt contingut en esterols vegetals el quals absorbeixen el colesterol en sang where can i buy gabapentin uk reduint el risc de patir malalties cardiovasculars.
Pel que fa al seu ús, el recomanem DeBary per amanir plats o elaborar salses i no per fregir.
Oli de cacauet
Per extreure l’oli del cacauet primer s’ha de coure i posteriorment premsar-lo en fred. El resultat és un oli vegetal de color clar i resistent a temperatures altres. Per tant, a diferència del d’avellana, és idoni per fregir. Per aquest motiu l’oli de cacauet el podrem trobar en infinitats de receptes asiàtiques, sobretot en elaboracions en wok.
Els seus components són similars als de l’oli d’oliva i aporta una gran quantitat d’energia i nutrients. El 75% del seu cos són àcids grassos insaturats, especialment àcid oleic i àcid linoleic. Per acabar, assenyalem que no és generador de colesterol.