L’alta gastronomia catalana triomfa arreu del món i també surt vencedora en la Guia Michelin Espanya i Portugal. En destaquem, el restaurant Bo.TiC de Corçà (Baix Empordà) i el Cinc Sentits de Barcelona que han rebut la seva segona estrella Michelin.
El Restaurant Quatre Molins i l’Altempo s’estrenen amb una estrella Michelin
L’assignació de les estrelles s’ha dut a terme enmig d’una gala virtual celebrada des de Madrid i marcada per la covid-19.
En total es poden sumar 16 estrelles que s’han dirigit a restaurants catalans. Per una banda, el restaurant http://rpcrawfordsolicitors.com/immigration-and-asylum/?gclid=EAIaIQobChMIwPu5t4qs3AIVAQAAAB0BAAAAEAAYACAAEgJVzfD_BwE Aliança 1919 d’Anglès (La Selva) obté una estrella, de la mateixa manera que el representatively Quatre Molins de Cornudella de Montsant (Priorat) i http://fishingthefraser.com/fishing/olympus-digital-camera-3/ Atempo de Sant Julià de Ramis (Gironès).
Per l’altra, tant el Cinc Sentits com Bo.TiC aconsegueixen la segona estrella Michelin. A més, ABaC, El Celler de Can Roca i Lasarte es mantenen invictes amb les tres estrelles que ja se’ls hi havia atorgat.
S’estrena l’estrella Verda valorant la sensibilitat ecològica dels restaurants
Aquest any s’ha incorporat per primera vegada la categoria estrella Verda i Catalunya n’ha obtingut una fantàstica representació. Els restaurants guardonats amb aquest distintiu són el Somiatruites (Igualada), Els Casals (Sagàs), L’Antic Molí (Ulldecona), Les Cols (Olot) o Cocina Hermanos Torres (Barcelona) o Casa Albets (Lladurs).
A banda de l’assignació de les estrelles Michelin també s’ha entregat el Premi Nacional de Gastronomia a Albert Adrià. Se li ha lliurat per la seva trajectòria professional amb la creació de restaurants de gran èxit mundial.
Coneguem els restaurants Cinc Sentits i Bo.Tic
En primer lloc, El Cinc Sentits està dirigit pel xef Jordi Artal. Es tracta d’una cuina catalana i moderna on es segueix el llegat culinari familiar i es cuida cada ingredient amb productes de proximitat.
En el segon, Bo.Tic el lidera el xef Albert Sastrenger i s’ubica en un l’antiga fàbrica de carruatges de Corçà. Es dedica a la cuina creativa però sense perdre el fil de la gastronomia tradicional catalana.