L’arribada de la pandèmia de la covid19 ha ocasionat un daltabaix pel sector gastronòmic. Una sacsejada que ha requerit de capacitat d’adaptació i creativitat per part dels restauradors. Fent front a aquesta necessitat han nascut les conegudes cuines fantasma o dark kitchens.
Són http://ekoprevent.com/kartevok/vandorpatkany/ grans espais compartits (macrocuines), habilitats perquè empreses de restauració hi elaborin menjar per repartir a domicili i a botigues de comerços i mercats.
S’instal·la doncs en aquests espais, moltes cuines industrials, similars a les que podem trobar en els restaurants. Diversos cuiners provinents de diferents projectes culinaris ocupen l’espai amb l’objectiu d’elaborar menjar per repartir, en cap cas per servir.
El creixement de les cuines fantasma a Barcelona crea debat entre els veïns
Davant la impossibilitat dels restaurants d’obrir l’establiment, alguns xefs han decidit tancar el negoci i reorientar-se cap a les cuines fantasma. Així, el creixement d’aquests espais a Barcelona ha anat en augment i els veïns comencen a ser crítics.
Per una banda, manifesten que http://lovegodlovelife.org.uk/index.php?page=2 aquests negocis provoquen contaminació ambiental, sorolls i olors. Per altra, també consideren que http://wemswimmingandlifestylecentre.org.uk/?page_id=167 augmentarà el transit ja que constantment requeriran de transport de proveïdors que els hi facin entrega dels producte així com la recollida del menjar ja elaborat per entregar.
Se li suma a aquesta queixa dels veïns, la concepció de que cheap cenforce aquests negocis van en direcció contraria a mantenir el petit comerç local.
A l’Associació veïnal també s’hi suma la gueixa del Gremi de Restauració de Barcelona.
Tot i les queixes és un negoci que compleix la llei d’inici a fi
Cadascuna de les cuines fantasma que s’han instal·lat sobretot a la ciutat comtal, compleixen la normativa vigent i se’ls hi ha concedit el permís pertinent per iniciar el negoci.
No obstant, l’Ajuntament de Barcelona ha posat fre a la concessió de nous permisos. S’atura per reflexionar sobre la normativa actual i decidir si són necessaris canvis legislatius.
Jaume Collboni, tinent d’alcalde d’Economia ha manifestat que cal regular aquest nou model de negoci per tal d’arribar a un enteniment entre veïns, restauració tradicional i cuines fantasma.