Una combinació de sabors extraordinària

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 2 colls de xai de Pla d’Abella
  • 200 g de formatge tendre d’ovella de Pla d’Abella
  • mantellina de porc
  • 1/2 l de vi blanc
  • 2 peres conference d’Horta de Barbens
  • 1 all
  • sal, pebre, oli i una mica d’aigua

 

Elaboració de la recepta

  1. Per començar, poseu el colls de xai al forn, prèviament preescalfat, a 180 graus durant 3 hores ben coberts de vi blanc, oli i aigua, sal i pebre. Quan estiguin cuits, desosseu els colls i reserveu el suc de la cocció.
  2. A continuació, prepareu un llit amb paper film, disposeu-hi a sobre la mantellina, poseu-hi un coll al damunt, seguidament un tall de formatge, cobriu-ho amb l’altre coll de xai, emboliqueu-ho amb la mantellina i el paper film fent com un caneló i reserveu-ho a la nevera durant 24 hores.
  3. Mentrestant, en un cassó amb oli d’oliva, estofeu les peres tallades a octaus durant 5 minuts. Després, afegiu-hi l’all picat i els suc dels colls i deixeu-ho reduir durant 10 minuts. Tot seguit, talleu el caneló, incorporeu-lo a la paella i deixeu-lo escalfar una mica.
  4. I ja per acabar, emplateu els talls de caneló i salseu-ho amb les peres i el seu suc.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi Nara Criança de Can Bonastre, un vi de color cirera picota amb reflexos granats intensos. Capa mitjana. En nas és d’intensitat alta, dominen les aromes de vainilla i xocolata són els primers a sortir, per deixar pas després a unes notes mes especiades de pebre i clau sobre un fons de fruita negra madura, pruna i nabius. Complex i canviant en la copa. En boca és d’entrada untuosa, amb tactes madurs i amables que li confereixen un pas sedoso, acidesa dissimulada encara que gràcies a la seva presència discreta allarga el vi i li aporta vivesa. S’aprecien notes de toffe i fruita seca torrada al final de boca. Persistència llarga.

Recepta extreta de: http://www.ccma.cat/tv3/cuines/recepta/xai-tendre-farcit-amb-formatge-i-peres/8655/