Vedella especiada amb pebrots i arròs basmati

Vedella especiada amb pebrots i arròs basmati

Un platàs per emmarcar

Aquí tenim com fer pas a pas una deliciosa vedella especiada amb pebrots i arròs basmati integral d’Hortus Aprodiscae. Maridarem amb un vi Creveta Negre de La Botera. Bon profit!

 

Ingredients per a la recepta

  • 600 gr de de vedella
  • Arròs basmati intengral d’Hortus Aprodiscae
  • Tres taronges
  • Una ceba fresca
  • Un pebrot vermell
  • Tres pebrots verds
  • Una cullerada de farina fina de blat de moro
  • Dues cullerades de salsa de soja
  • Dues cullerades de vi d’arròs
  • Tres bitxos de caiena secs
  • Gingebre ratllat
  • Pebre de Sichuán
  • Sèsam
  • Un gra d’all molt picat
  • Oli de sèsam

 

Elaboració de la recepta

  1. Traiem el midó de l’arròs
    • Posem l’arròs integral en remull durant una hora aproximadament perquè comenci a estovar i deixi anar el midó.
  2. Marinem la carn de vedella
    • Tallem la vedella en tires fines. Mesclem la soja amb el vi d’arròs i la farina en un bol i marinem la carn.
  3. Cuinem l’arròs
    • Cuinem l’arròs basmati remenant de tant en tant per tal que no s’agafi.
  4. Sofregim les verdures
    • En una paella amb dues cullerades d’oli de sèsam sofregim els pebrots tallats a tires amb la ceba fresca. Afegim l’all picat i el gingebre ratllat.
  5. Afegim la carn i les taronges
    • Donem unes voltes i incorporem la carn marinada amb el seu suc. Cuinem uns minuts, afegim les taronges tallades a grills al que viu i empolvorem amb ratlladura de taronja al gust.
  6. Servim
    • Servim l’arròs basmati amb la carn i les verdures per sobre. Bon profit!

 

Maridatge

Podem acompanyar aquest plat amb un Creveta Negre de La Botera, un vi jove elaborat en dipòsits d’acer inoxidable, premsat després de tres setmanes en contacte amb el raïm, que li aporta aquest color tan viu i intens. Fermentat amb llevats autòctons de les finques. Fermentació malolàctica espontània, que li aporta notes làctiques i suavitat. Equilibri ideal entre la frescor, el cos en boca i la intensa aroma de fruits silvestres.

Vi Creveta Negre La Botera

Vi Creveta Negre La Botera

Recepta extreta de: La Nube de Carmen