Un platàs ple de sabor
Ingredients per a la recepta
- Un bon tros de jarret de vedella de Ramaders de Muntanya del Berguedà
- Bolets variats (rovellons, camagrocs, rossinyols)
- 3 Cebes
- 1 Porro
- 1 Pastanaga
- 1 Pebrot
- 2 Grans d’all
- 1 Branca d’api
- 1 Farcellet d’herbes
- 1 Copa de conyac
- 1 Copa de vi ranci
- 1 Copa de vi negre sec
- Brou de carn
- Sal
- Pebre negre
- Oli d’oliva verge extra
Elaboració
- En primer lloc, sofregim una mica la carn tallada a daus salada i empebrada, amb oli d’oliva i a continuació hi posem les verdures tallades petites i el farcellet d’herbes. Ho deixem coure amb la cassola tapada poc a poc fins que tot plegat deixi anar el seu suc.
Quan tot plegat ens ha agafat color, hi tirem el conyac i ho flamegem. A continuació, afegim el vi ranci i deixem que redueixi, moment en que hi afegirem el vi negre i ho deixarem coure, a foc molt baix, perquè la carn es vagi rostint i estovant. Hi anirem tirant, a mida que vagi quedant sec una mica de brou de carn o verdures. Courem fins que la carn ens quedi prou tendra. - Tot seguit, retirem els trossos de carn, triturarem la salsa i la passarem per un colador xinès perquè ens quedi ben fina. En la mateixa cassola, saltarem una mica els bolets. Afegirem una mica de sal.
- Seguidament, tornem a posar la carn en la cassola juntament amb la salsa.
- Ho deixem coure tot plegat una estoneta i abans d’acabar la cocció hi podem afegir una picada catalana amb 1 gra d’all, julivert, unes quantes ametlles i un parell de carquinyolis. Rectifiquem de sal.
Deixem reposar la cassola (Millor fer-ho d’un dia per l’altre). - L’endemà, escalfem, emplatem i plat a taula amb un bon pa i un bon vi com el que us recomanem a continuació. Bon profit!
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Mudèfer de Vins La Botera, un vi que mostra una superfície brillant i nítida d’un color vermell robí i aroma intens.
Recepta extreta de: http://www.racocatala.cat/canal/article/37608/vedella-amb-bolets-2
Imatge extreta de: https://www.elchurrascorestauranteempuriabrava.com/ca/recetas-de-otono-ternera-con-setas/