Tortell de Reis farcit de massapà
Tant si et toca el rei com la fava, està deliciós!
Per un dia tan màgic com el d’avui farem un tortell de Reis farcit de massapà, un dels tortells que podeu trobar a la Pastisseria Cobo i a la Pastisseria Sant Jaume! I per beure i brindar hem escollit un cava Estruch Brut Nature Gran Reserva Eco del Celler Vell! Salut i que us toqui el rei!
Ingredients per a la recepta
Ingredients per a la massa mare:
- 30 g de llevat
- 125 g de farina fluixa
- L´aigua que agafi
Ingredients per al briox:
- 75 g de mantega a temperatura ambient
- 75 g de sucre
- 5 g de sal
- 1 culleradeta d´essència de vainilla
- 1 culleradeta de canyella
- 3 ous a temperatura ambient
- 25 g d’anís sec
- 25 g d’aiguanaf
- 1/2 pell de llimona ratllada
- 400 g de farina de força (aproximadament)
Ingredients per al massapà:
- 125 g de pols d’ametlla
- 125 g de sucre de llustre
- L´aigua que agafi
Ingredients per a la decoració:
- Meló confitat
- Taronja confitada
- Cireres confitades
- Sucre humit amb aigua
- 1 fava
- 1 sorpresa
Elaboració de la recepta
- Fem la massa
- Per fer la massa mare, pastem en un bol la farina fluixa, el llevat i l’aigua fins que quedi tot lligat. Tapem amb un drap net i deixem reposar en un lloc calent fins que pugi i dobli la mida.
- A continuació, posem en un altre bol la mantega i el sucre i pastem bé, afegim la sal, la vainilla, la canyella en pols i la pell de llimona i pastem fins tenir una massa ben homogènia. Afegim els ous un a un, l’aiguanaf, l’anís, la massa mare i la farina de força, i ho barregem fins a aconseguir una massa ben compacta i elàstica. Deixem reposar mentre es prepara el massapà.
- Fem el massapà
- Per fer el massapà, posem en un bol el sucre llustre, la pols d’ametlla i una mica d´aigua i remenem. Incorporem la fava i la sorpresa i estirem el massapà fins que quedi com un cordill gruixut.
- Farcim amb el massapà
- Tot seguit, estirem la massa del briox amb el rodet, posem el cordill de massapà a sobre i l’emboliquem amb la massa, de manera que quedi una massa llarga i rodona farcida de massapà. Després, ajuntem una punta de la massa farcida amb l’altra i li donem forma de tortell.
- Afegim la resta d’ingredients i enfornem
- Posem el tortell sobre la safata de forn, el ruixem amb l’ajuda d’un esprai amb anís i col·loquem la fruita confitada per sobre. Tapem amb un drap net i deixem reposar perquè dobli el seu volum. Tornem a ruixar el tortell amb una mica d’anís i una mica d’aigua per evitar que s’assequi, posem sucre humit amb aigua i el coem al forn a 180 graus durant 30 minuts o el que calgui.
Maridatge
Podem acompanyar amb un Estruch Brut Nature Gran Reserva Eco del Celler Vell, un cava de color or intens amb reflexos verdosos. Bombolla molt fina, amb corona sencera i persistent. Aroma complexa i equilibrada, sense clar predomini de cap de les dues varietats que integren la mescla.
Cava Estruch Brut Nature Gran Reserva Eco del Celler Vell
Recepta extreta de: http://blogditifet.com/2010/01/tortell-de-reis-farcit-de-massapa.html
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!