Tartaletes d'albergínia, formatge feta, kumatos i tapenade

Tartaletes d’albergínia, formatge feta, kumatos i tapenade

Un aperitiu d’escàndol

Atenció! Avui fem tartaletes d’albergínia, formatge feta, kumatos i tapenade d’Aixada Conserves! Un aperitiu d’escàndol que acompanyarem amb una cervesa Rusca Honey Pale Ale de Cerveses Artesanes Bripau! Salut!

 

Ingredients per a la recepta (10 cassoletes mini aprox.)

  • 10 cassoletes
  • 200 grams d’albergínia rostida
  • 140 grams de formatge feta
  • 10 fulles de cibulet
  • 5 mini kumato
  • 1 c / s d’ametlla picada torrada
  • 2 c / s de tapenade d’Aixada Conserves
  • Pebre negre
  • Sal
  • Oli d’oliva verge extra
  • Unes fulles d’alfàbrega petites

 

Elaboració de la recepta

  1. Fem la crema d’albergínia
    • Posem en el got de la batedora l’albergínia rostida, 40 grams de formatge feta, el cibulet trossejat, sal, pebre i oli d’oliva, i triturem fins a obtenir una crema fina i homogènia.
  2. Tallem el formatge feta
    • La resta del formatge feta el tallem en rodanxes no molt gruixudes, i amb una mida lleugerament inferior a el de les cassoletes.
  3. Tallem els kumatos
    • Rentem els mini kumatos i els tallem per la meitat.
  4. Torrem l’ametlla
    • Posem una paella a foc sense afegir oli ni mantega, i torrem l’ametlla picada, quan estigui a punt, retira de la paella i deixa-la refredar.
  5. Disposem la recepta a la taula de treball
    • Disposem la recepta de cassoletes a la taula de treball, cal muntar-les poc abans de servir perquè la massa de la tartaleta no s’humitegi i s’estovi.
  6. Muntem la tartaleta
    • Servim una cullerada, o la quantitat necessària, de crema d’albergínia. Col·loquem el formatge feta i sobre aquest, mig tomàquet coronat amb una mica de tapenade.
  7. Decorem
    • Acabem decorant amb alfàbrega i unes gotes d’oli d’oliva verge extra.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb una cervesa Rusca Honey Pale Ale de Cerveses Artesanes Bripau, una cervesa artesana de color daurat fosc amb un toc vermellós, lleugerament tèrbola. Amb espuma de color blanc lleugerament trencat, i bombolla fina. Olors de resines, eucaliptus i herba fresca, degut al dry hopping amb llúpol columbus. També és evident l’olor a mel i pa. Cos mig i efervescència fina. Equilibri entre la dolçor de la mel i els malts, i l’amargor del llúpol. Gustos a pa, cereals i un toc evident de mel cap al final.

Cervesa Rusca Honey Pale Ale

Cervesa Rusca Honey Pale Ale

Recepta extreta de: https://gastronomiaycia.republica.com/2010/08/23/tartaletas-de-berenjena-feta-y-kumato/