recepta-sopa-mongetes-negres-eco

Una sopa ben contundent

 

Ingredients per a la recepta

  • 1/2 kg de mongetes negres de Cal Valls
  • 1 cap d’alls
  • 1 ceba gran picada en quadradets petits
  • 1 pebrot tallat a trossets petits
  • 3 lts d’aigua
  • 2 nyores
  • 1 tomàquet madur picat en quadrets
  • 1 cda de comí recent mòlt
  • 3 cdes grans d’oli d’oliva verge extra
  • 2 cullerades de coriandre fresc i picat
  • 2 cullerades de julivert fresc i picat
  • Sal al gust

 

Elaboració de la recepta

  1. Es renten molt bé les mongetes i es posen a remullar en litre i mig d’aigua el dia abans.
  2. L’endemà, en aquesta mateixa aigua es duen a foc juntament amb mig cap d’alls i el pebrot verd.
  3. Quan les mongetes es comencen a assecar se’ls agrega una cullerada d’oli i el litre i mig d’aigua restant.
  4. Deixar bullir fins que les mongetes estiguin toves.
  5. El temps de cocció depèn de la qualitat de la mongeta i la collita: si són bones i fresques el temps de cocció serà d’una hora i mitja; si no cal donar-los més temps de cocció, però no recórrer mai al bicarbonat per estovar.
  6. Quan estiguin toves es retira el mig cap d’alls.
  7. En una paella amb oli s’agrega la ceba picadeta, les nyores, el mig cap d’alls restant picat, la cullerada de comí, el tomàquet i la sal al gust. Sofregim fins ofegar i afegim a l’olla de les mongetes. Deixem bullir les mongetes amb el sofregit de 10-15 minuts més.
  8. Quan apaguem el foc li afegim una mica de coriandre i julivert ben picat i tapem l’olla. Deixem reposar uns minuts abans de servir.
  9. Per emplatar hem posat les mongetes i a la part alta una mica de coriandre fresc.

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb un Clos del Recó negre del Celler Grau i Grau, un vi de color granat intens amb tonalitats de cirera madura. Agradable, elegant, amb aromes de fruits del bosc. Saborós i fresc, amb suau persistència tànica. Llarg i persistent estructura en boca.

Clos-del-Recó-Negre-grau-grau

Recepta extreta de: http://carolinesfood.blogspot.com/2010/06/rica-sopa-de-alubias-negras.html