Seitons en vinagre amb pebrots rostits
Recepta extreta de: https://www.recetasdeescandalo.com/boquerones-en-vinagre-con-pimientos-asados/
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!
Sabor intens
Avui tenim una torrada amb un sabor brutal! Seitons en vinagre amb pebrots rostits de Mar-Tret!Ingredients per a la recepta
- 1/2 quilo de seitons molt frescos (amb el cos bastant rígid, la pell brillant i els ulls transparents)
- Pebrots rostits de Mar-Tret
- Vinagre de vi blanc (el suficient com per cobrir els seitons per macerar-) de FERMENTUM
- 1 manat de julivert.
- 2 grans d’all.
- Oli d’oliva i sal
Elaboració de la recepta
- Congelem els seitons
- Congelem els seitons durant al menys 24h, així prevenim l’anisakis.
- Netegem els seitons
- Els netegem traient el cap, l’espina i els budells. Separem els lloms, els rentem amb aigua freda i els escorrem.
- Macerem els seitons
- En un recipient fons, col·loquem els seitons i sal a capes. Després ho cobrim completament amb vinagre i deixem macerar uns 30 minuts.
- Deixem reposar amb oli
- Passat aquest temps, els tornem a rentar i els posem en un recipient de nou a capes. Aquest cop cobrim amb oli d’oliva, julivert i all en làmines. Deixem reposar una nit sencera.
- Preparem les torrades
- Preparem unes torrades cruixents, posem els pebrots a sobre a tires i finalment els seitons amb una mica de l’oli amb el qual reposen. Podem afegir sal maldon.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Autèntic Vermut de Montbrió de COOP AGRÍC MOTBRIÓ