Seitons en vinagre amb pebrots rostits

Seitons en vinagre amb pebrots rostits

Sabor intens

Avui tenim una torrada amb un sabor brutal! Seitons en vinagre amb pebrots rostits de Mar-Tret! I per beure tenim un Vermouth de Mussons Vins. Salut!

 

Ingredients per a la recepta

  • 1/2 quilo de seitons molt frescos (amb el cos bastant rígid, la pell brillant i els ulls transparents)
  • Pebrots rostits de Mar-Tret
  • Vinagre de vi blanc (el suficient com per cobrir els seitons per macerar-).
  • 1 manat de julivert.
  • 2 grans d’all.
  • Oli d’oliva i sal

 

Elaboració de la recepta

  1. Congelem els seitons
    • Congelem els seitons durant al menys 24h, així prevenim l’anisakis.
  2. Netegem els seitons
    • Els netegem traient el cap, l’espina i els budells. Separem els lloms, els rentem amb aigua freda i els escorrem.
  3. Macerem els seitons
    • En un recipient fons, col·loquem els seitons i sal a capes. Després ho cobrim completament amb vinagre i deixem macerar uns 30 minuts.
  4. Deixem reposar amb oli
    • Passat aquest temps, els tornem a rentar i els posem en un recipient de nou a capes. Aquest cop cobrim amb oli d’oliva, julivert i all en làmines. Deixem reposar una nit sencera.
  5. Preparem les torrades
    • Preparem unes torrades cruixents, posem els pebrots a sobre a tires i finalment els seitons amb una mica de l’oli amb el qual reposen. Podem afegir sal maldon.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Vermouth de Mussons Vins, un vermut produït amb vins blancs provinents majoritàriament, de les vinyes experimentals de Can Gambús situades al Parc Agrari de Sabadell i aromatitzat amb plantes aromàtiques naturals, moltes d’elles comunes dels boscos del Vallès. De gran potència aromàtica, ric però a la vegada subtil. Ideal per aperitius.

Vermouth Mussons Vins

Vermouth Mussons Vins

Recepta extreta de: https://www.recetasdeescandalo.com/boquerones-en-vinagre-con-pimientos-asados/