La Denominació d’Origen Montsant ha volgut posar el seu gra de sorra en la gran onada solidària que ha acompanyat a la família propietària del celler Rendé Masdeu des que ho va perdre tot en els aiguats que van afectar l’Espluga de Francolí (Conca de Barberà) el passat mes d’octubre, i que van arrasar l’edifici on estava ubicat el celler.

 

Per fer-los costat, la DO Montsant ha promogut l’elaboració d’un vi solidari que s’entregarà al celler perquè el pugui vendre i els ajudi en la reconstrucció d’un nou projecte familiar. 15 dels cellers adscrits a la DO Montsant s’han sumat al projecte, aportant litres de les seves collites amb la voluntat de fer un cupatge amb les varietats més emblemàtiques de la DO Montsant: les garnatxes i les carinyenes.

 

Ja s’han fet les primeres proves del que serà el cupatge definitiu d’aquest vi negre jove que encara no té nom però del qual s’elaboraren unes 2.000 ampolles que els cellers participants esperen poder tenir a punt abans del Nadal. Un cop passades les festes s’organitzarà un acte que servirà per donar suport a la família i fer-li entrega del vi.

Celler Rendé Masdeu

 

Celler Rendé Masdeu

 

Un celler de tradició familiar de l’Espluga de Francolí que porta des del 1604 dedicant-se a la vinicultura i l’elaboració de vins i derivats.

Al 1991, els germans Rendé Masdéu, Josep Maria i Joan van modernitzar les plantacions familiars i es van associar per l’elaboració i la venta en comú dels productes de les vinyes i dels seus patrimonis respectius.

A més a més, van comptar amb la col·laboració tècnica de l’enòleg Guillem Roig i del seu germà, Jordi Roig com a director productiu. Al costat del real monestir de Santa Maria de Poblet, a l’Espluga de Francolí, desenvolupen a la seva bodega uns vins d’alta qualitat i d’un caràcter molt distinutiu, amb la DO de la Conca de Barberà.

 

Informeu-vos sobre el Celler Rendé Masdeu