recepta-risotto-alga-wakame

Un deliciós plat per cuidar-se

També es pot trobar ja preparat per Eco-Salim.

Ingredients per a la recepta

  • 25 g d’alga wakame d’Eco-Salim
  • 100 g d’arròs de gra rodó d’Eco-Salim
  • 1 ceba
  • 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra d’Eco-Salim
  • 500 ml. de brou de verdures casolà
  • 1 culleradeta de llevat nutricional
  • Sal marina i al gust

 

Elaboració de la recepta

  1. Pelar i picar finament la ceba. En una cassola, posar a ofegar amb l’oli d’oliva.
  2. D’altra banda, posar l’alga a hidratar en aigua durant uns 10 minuts. Escórrer bé i trossejar amb les mans.
  3. Quan la ceba comenci a daurar-se, afegir l’alga, l’arròs i remoure bé. Deixar al foc un parell de minuts sense parar de remenar.
  4. Incorporar un cullerot del brou calent, remenar bé i deixar que es consumeixi gairebé del tot.
  5. Seguir aquest procés d’afegir el brou a poc a poc fins que l’arròs estigui gairebé cuinat, ha de quedar una mica al dente.
  6. Afegir el llevat nutricional, salpebrar, remoure bé i servir.

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb un Solstici de Giró Ribot, un vi de color verd llima, amb reflexos verdosos. Lluminós i brillant. Mostra una alta intensitat, on destaquen les notes de fruites blanques i tropicals. En una segona capa apareixen les notes de vainila conferides per la bóta i tocs de brioix aportats per la criança sobre les seves lies, que l’embolcallen i l’hi aporten complexitat. En boca és fresc, amb una bona acidesa d’entrada que dona pas a un ampli i sedós pas per boca, aportant cremositat. En post gust és llarg i fresc.

solstici-giro-ribot

Recepta extreta de: https://www.elgourmetcatala.cat/wp-admin/post-new.php