Un èxit assegurat

 

Ingredients per a la recepta

  • 130 g de mel de bruc de Mel Muria
  • 100 g de mantega sense sal
  • 100 g de sucre fi
  • 3 ous mitjans
  • 110 g de farina amb llevat
  • 1 culleradeta de llevat en pols

 

Elaboració de la recepta

  1. El primer que hem de fer és greixar amb mantega un motlle circular o bol per púding d’1 l de capacitat aproximadament. A continuació, afegim 30 ml de mel de bruc al motlle. Si la mel és molt espessa, la podem escalfar abans per fer-la més líquida.
  2. Posem 100 ml de mel de bruc en un bol gran juntament amb 100 g de mantega sense sal, 100 g de sucre fi, tres ous mitjans, 110 g de farina amb llevat i una culleradeta de llevat en pols. Barregem tot bé amb unes varetes elèctriques o manuals fins que els ingredients estiguin ben combinats.
  3. Després, bolquem la barreja en el motlle del púding prèviament preparat.
  4. Tapem el púding amb paper de forn i paper d’alumini, d’aquesta forma quan el púding creixi no s’enganxarà. Per assegurar-ho, fem un nus amb una corda al voltant del motlle i li fem una nansa, també amb corda, que ens permeti ficar i treure el púding a l’olla fàcilment.
  5. Col·loquem el motlle en una olla gran i aboquem aigua fins que arribi a la meitat. Fiquem el púding i cobrim l’olla amb la seva tapa. Bullim a foc lent durant 1.15 hores aproximadament. En aquest temps hem de vigilar que l’olla no es quedi sense aigua, de manera que cal anar omplint de tant en tant.
  6. Passat el temps de cocció del púding, retirem amb cura el motlle de l’olla agafant de la nansa de corda que havíem fet, però amb cura de no cremar-nos. Després, tallem la corda amb unes tisores i retirem el paper de forn i el paper d’alumini.
  7. Per desmotllar, col·loquem un plat gran a la base del bol i girem ràpidament amb decisió. A poc a poc, el púding s’anirà relliscant sol i es desmoldará.
  8. Podeu servir aquest púding amb crema pastissera o amb nata. Un èxit assegurat.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un cava Brut Carles Andreu, del Celler Carles Andreu, un cava jove i de forta personalitat. Amb un color groc pàl·lid amb reflexes verdosos i amb un fi i constant rosari de bombolles. Afruitat al nas amb aroma intens (poma), bones notes de reducció. En boca sec amb un fons fruitós i molt bona acidesa.

Recepta extreta de: https://canalcocina.es/receta/pudin-esponjoso-de-miel-de-brezo-heather-honey-sponge-pudding