Pop amb cloïsses i salsa romesco

Pop amb cloïsses i salsa romesco

Una combinació idíl·lica

 

Ingredients per a la recepta

  • 1 tentacle de pop gros per persona
  • Salsa romesco de Mar-Tret
  • Un grapat de cloïsses
  • Aigua
  • Oli d’oliva
  • Sal en escates

 

Elaboració de la recepta

  1. Coem el pop
    • Coem el pop fins que quedi tou sense malmetre la pell.
  2. Tallem el pop
    • El retirem, deixem que es refredi una mica i el tallem els tentacles per la base.
  3. Texturitzem la salsa romesco
    • Mesclem la salsa romesco amb una mica d’aigua per tal que sigui més líquida i l’escalfarem abans de fer-la servir.
  4. Cuinem les cloïsses
    • Afegim una mica d’oli en una paella, afegim les cloïsses i tapem per talq que s’obrin. Un cop obertes posem pebre negre i reservem.
  5. Torrem els tentacles
    • En una planxa torrem els tentacles del pop cuit fins que estiguin ben torrats.
  6. Emplatem
    • En un plat, posem un tentacle per persona i un grapat de cloïsses. Salem el pop amb sal en escates i ruixem el plat amb la salsa romesco al gust.
  7. Servim
    • Servim i deixem la salsa en una salsera per si algú en vol afegir més.

 

Maridatge

Podem acompanyar aquest plat amb una cervesa Escuma de Mar de Popaireuna beguda lleugera i refrescant, de baixa graduació alcohòlica, d’aroma afruitada i de sabor més aviat dolç, en equilibri amb l’amargor del llúpol.

Escuma de Mar Popaire

Escuma de Mar Popaire

Recepta extreta de: http://www.lacuinadesempre.cat/2014/07/pop-amb-romesco.html