
Pop amb cloïsses i salsa romesco
Una combinació idíl·lica
Ingredients per a la recepta
- 1 tentacle de pop gros per persona
- Salsa romesco de Mar-Tret
- Un grapat de cloïsses
- Aigua
- Oli d’oliva
- Sal en escates
Elaboració de la recepta
- Coem el pop
- Coem el pop fins que quedi tou sense malmetre la pell.
- Tallem el pop
- El retirem, deixem que es refredi una mica i el tallem els tentacles per la base.
- Texturitzem la salsa romesco
- Mesclem la salsa romesco amb una mica d’aigua per tal que sigui més líquida i l’escalfarem abans de fer-la servir.
- Cuinem les cloïsses
- Afegim una mica d’oli en una paella, afegim les cloïsses i tapem per talq que s’obrin. Un cop obertes posem pebre negre i reservem.
- Torrem els tentacles
- En una planxa torrem els tentacles del pop cuit fins que estiguin ben torrats.
- Emplatem
- En un plat, posem un tentacle per persona i un grapat de cloïsses. Salem el pop amb sal en escates i ruixem el plat amb la salsa romesco al gust.
- Servim
- Servim i deixem la salsa en una salsera per si algú en vol afegir més.
Maridatge
Podem acompanyar aquest plat amb una cervesa Escuma de Mar de Popaire, una beguda lleugera i refrescant, de baixa graduació alcohòlica, d’aroma afruitada i de sabor més aviat dolç, en equilibri amb l’amargor del llúpol.

Escuma de Mar Popaire
Recepta extreta de: http://www.lacuinadesempre.cat/2014/07/pop-amb-romesco.html