El secret és a la salsa!
Ingredients per a la recepta
- 1 pollastre tallat a trossos per rostir
- 2 llesques de pa torrat
- Un grapat d’ametlles torrades de l’Agrobotiga Vilella Baixa
- 2 rovells d’ou cuits
- 2 cebes trinxades
- 1 copa de vi blanc
- Brou de pollastre o verdura
- 1 presa de xocolata negra Bombons Blasi
- Safrà
- All
- Oli d’oliva Salze d’Aibar 1895
- Pebre negre
- Sal
Elaboració de la recepta
- Primer de res prepareu el brou de pollastre i escalfeu-lo. Jo, quan faig, en congelo i el vaig traient segons necessitat.Altrament, si no en teniu, podeu fer aquest plat amb aigua directament.
- Comenceu per preparar els dos ous cuits. Només farem servir els rovells però.
- En una cassola amb abundant oli, poseu-hi quatre grans d’alls per aromatitzar. Mentrestant, saleu i empebreu el pollastre. Quan els alls comencin a agafar color marqueu el pollastre. Que quedi ben daurat.
- Aprofiteu aquest temps per anar preparant la picada. Peleu les ametlles torrades. Poseu-les en un morter. Jo aprofito per trencar-les amb els dits, així no salten tan. Amb la mà de morter, trinxeu l’ametlla i ho reserveu. Trinxeu també les cebes.
- Quan el pollastre estigui ben ros, reserveu-lo en un plat. Seguidament, en el mateix oli, fregir el pa tallat a daus. Fins que estigui daurat. Passeu aquest pa al morter. Retireu també els alls. Retireu l’excés d’oli i deixeu-ne només una mica per sofregir la ceba, que ja la podeu tirar.
- Aprofiteu la humitat de la ceba per escurar el fons de la cassola i evitar que es cremi. Aquest fons també aportarà sabor al plat. Deixeu que es faci la ceba a foc mig.
- Torneu a la picada. Els ous durs ja els podreu pelar i tirar els rovells dins el morter. La clara cuita la podeu aprofitar per servir uns ous farcits de tonyina com a entrant.
- Amb la ma de morter, trinxeu el pa amb l’ametlla i el rovell.
- Quan la ceba estigui cuita, incorporeu-hi el pollastre i remeneu-ho tot plegat. Seguidament, heu de tirar el got de vi blanc. Tapeu-ho i deixeu-ho uns 10-15 minuts fins que s’evapori l’alcohol. A continuació, afegiu-hi el brou calent fins cobrir tota la carn. Una mica de sal. Deixeu-ho coure tapat a foc mig durant 30-35 minuts més.
- Quan faltin 10 minuts per acabar la cocció, tireu el safrà. I la xocolata. I la picada també. Remeneu-ho bé. Deixeu-ho acabar de fer i rectifiqueu de sal si cal.
- En aquest punt remeneu de tant en tant, ja que la salsa espessirà molt i es us pot enganxar d’abaix, fins i tot cremar-se. Per tant compte amb la salsa.
- Un cop cuit, apagueu el foc i deixeu reposar el guisat. Escalfeu-ho a foc lent abans de servir.