recepta-pollastre-salsa-ametlles-i-xocolata

El secret és a la salsa!

 

Ingredients per a la recepta

  • 1 pollastre tallat a trossos per rostir
  • 2 llesques de pa torrat
  • Un grapat d’ametlles torrades Bernau Herbes
  • 2 rovells d’ou cuits
  • 2 cebes trinxades
  • 1 copa de vi blanc
  • Brou de pollastre o verdura
  • 1 presa de xocolata negra Bombons Blasi
  • Safrà
  • All
  • Oli d’oliva Salze d’Aibar 1895
  • Pebre negre
  • Sal

 

Elaboració de la recepta

  1. Primer de res prepareu el brou de pollastre i escalfeu-lo. Jo, quan faig, en congelo i el vaig traient segons necessitat.Altrament, si no en teniu, podeu fer aquest plat amb aigua directament.
  2. Comenceu per preparar els dos ous cuits. Només farem servir els rovells però.
  3. En una cassola amb abundant oli, poseu-hi quatre grans d’alls per aromatitzar. Mentrestant, saleu i empebreu el pollastre. Quan els alls comencin a agafar color marqueu el pollastre. Que quedi ben daurat.
  4. Aprofiteu aquest temps per anar preparant la picada. Peleu les ametlles torrades. Poseu-les en un morter. Jo aprofito per trencar-les amb els dits, així no salten tan. Amb la mà de morter, trinxeu l’ametlla i ho reserveu. Trinxeu també les cebes.
  5. Quan el pollastre estigui ben ros, reserveu-lo en un plat. Seguidament, en el mateix oli, fregir el pa tallat a daus. Fins que estigui daurat. Passeu aquest pa al morter. Retireu també els alls. Retireu l’excés d’oli i deixeu-ne només una mica per sofregir la ceba, que ja la podeu tirar.
  6. Aprofiteu la humitat de la ceba per escurar el fons de la cassola i evitar que es cremi. Aquest fons també aportarà sabor al plat. Deixeu que es faci la ceba a foc mig.
  7. Torneu a la picada. Els ous durs ja els podreu pelar i tirar els rovells dins el morter. La clara cuita la podeu aprofitar per servir uns ous farcits de tonyina com a entrant.
  8. Amb la ma de morter, trinxeu el pa amb l’ametlla i el rovell.
  9. Quan la ceba estigui cuita, incorporeu-hi el pollastre i remeneu-ho tot plegat. Seguidament, heu de tirar el got de vi blanc. Tapeu-ho i deixeu-ho uns 10-15 minuts fins que s’evapori l’alcohol. A continuació, afegiu-hi el brou calent fins cobrir tota la carn. Una mica de sal. Deixeu-ho coure tapat a foc mig durant 30-35 minuts més.
  10. Quan faltin 10 minuts per acabar la cocció, tireu el safrà. I la xocolata. I la picada també. Remeneu-ho bé. Deixeu-ho acabar de fer i rectifiqueu de sal si cal.
  11. En aquest punt remeneu de tant en tant, ja que la salsa espessirà molt i es us pot enganxar d’abaix, fins i tot cremar-se. Per tant compte amb la salsa.
  12. Un cop cuit, apagueu el foc i deixeu reposar el guisat. Escalfeu-ho a foc lent abans de servir.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Senyor Parrell del Celler Aibar 1895, un vi negre criat nou mesos en bótes de roure francès fet amb barreges de diferents proporcions de Garnatxa Negra, Syrah, Cabernet Sauvignon i Merlot.

senyor-parrell-celler-aibar

Recepta extreta de: https://www.racocatala.cat/canal/article/43778/pollastre-salsa-dametlles-xocolata