recepta-pinxos-carpaccio-ruca-panses-i-vinagreta-oli-oliva-verge-extra-mostassa

Una delícia enrotllada

 

Ingredients per a la recepta

 

Elaboració de la recepta

  1. Separeu les làmines de carpaccio amb molta cura perquè no es trenquin i poseu-les disposem en una safat.
  2. Col·loqueu la ruca en un bol gran, afegiu les panses, salpebreu-ho i amaniu-ho amb oli d’oliva verge extra. Moveu-ho bé.
  3. D’altra banda, prepareu una vinagreta amb oli d’oliva verge extra, un rajolí de llimona, pebre negre i una cullerada de mostassa de gra, quan ja tingueu tots aquests ingredients en un pot, tanqueu-lo i agiteu-lo amb energia perquè emulsionin.
  4. Finalment, disposeu una mica de ruca amb panses al centre de cada làmina de carpaccio i enrotlleu-ho làmina a làmina. Podeu fer servir un escuradents per tancar cada rotllet. Quant estiguin tots enrotllats, poseu-lo en un plat ampli i ruixeu-los amb la vinagreta per sobre.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Brocat Criança del Celler Miquel Roca, un vi de color vermell granatós, net i brillant. Intensitat aromàtica mitjana-alta. Notes de fruita vermella i negra fresques i alhora llamineres. És carnós i estructurat, però alhora és àgil i amable. El taní hi és present però és suau. Trobem una acidesa marcada que li aporta molta frescor i alhora l’equilibra.

brocat-criança-miquel-roca

Recepta extreta de: https://www.cuina.cat/receptes/pinxos-de-carpaccio-amb-ruca-panses-i-vinagreta-d-oli-d-oliva-verge-extra-i-mostassa_32287_117.html