control-biologico-de-plagas-impulsa-a-la-agricultura

La Convenció Internacional de Protecció de Fitosanitaria ha aprovat noves normes per el diagnòstic de sis plagues on entre elles destaca la Xylella fastidiosa una bactèria que provoca la mort a les plantes capaç d’atacar a més de 200 espècies entre elles els olivers i plantes ornamentals, identificada per primera vegada a regions d’Amèrica i que ara s’ha propagat ràpidament des del 2015 a cultius d’alt valor econòmic d’Àsia i Europa on ha acabat amb més de 180.000oliveres a Itàlia i s’estan detectant a regions d’Espanya i França.

Mirko Montuori tècnic de la convenció va dir aquest passat dimecres 3 d’abril reunits a Roma que han adoptat uns protocols que descriuen com fer front a identificar aquestes plagues i acabar amb elles de manera correcte.

A part aquets protocols recullen mètodes per identificar la mosca oriental de la fruita que hi són afectats arbres com el de l’alvocat o el del mango i que de fet per això s’ha hagut de restringir el comerç a Àfrica, causant unes pèrdues milionàries del voltant de 2.000 milions de dòlars.

L’expert precisa que aquestes regles es limiten als treballs de diagnòstic i que no incloïen altres estàndards relatius a la vigilància o a tractaments específics que s’han d’aplicar per controlar les plagues.

Els països membres de la convenció volen treure endavant un nou estàndard internacional amb la finalitat de millorar la fumigació davant de la preocupació dels seus efectes a la salut i al medi ambient. Aquesta regla recull els requisits principals per fer front als impactes negatius i intentar reduir-los, la pauta recull un estudi de temperatura, duració i quantitat de substàncies per a que la fumigació sigui afectiva i tingui les solucions necessàries.

Des d’avui la comissió ja ha aprovat més de cent normes internacionals que cobreixen tots els aspectes de la protecció.