Perdius escabetxades en vinagre de poma
Una recepta versàtil i gustosa
Avui farem perdius escabetxades en vinagre de poma de Cal Valls! I per beure tenim un vi negre Senyor Parrell del Celler Aibar 1895! Una recepta que podeu menjar tant temperada com freda, estan boníssimes! Salut!
Ingredients per a la recepta (2 persones)
- 2 perdius
- 2 pastanagues
- 8 cebetes
- 1/4 de coliflor
- 6 grans d’all
- 1 got de vi blanc
- Aigua
- 1 got de vinagre de poma Cal Valls
- Oli d’oliva
- Sal
- Pebre
- Boles de pebre
- 1 branca de farigola
- 1 fulla de llorer
- Julivert picat per decorar
Per l’amanida:
- Fulles d’enciams variats
- 1/2 magrana
- 3 tomàquets deshidratats en oli
- Un grapat de pinyons
- Brots d’all
- 50 ml de nata líquida
- Sal
Elaboració de la recepta
- Daurem les perdius
- En una cassola amb oli d’oliva, daurem les perdius juntament amb els alls. Salpebra.
- Incorporem la resta d’ingredients
- Pelem i trossegem les pastanagues i les cebetes i les afeim.
- Incorporem unes 20 boles de pebre, la farigola, el llorer i rega amb el vinagre, el vi i mig got d’oli d’oliva.
- Trossegem la coliflor en ramells i els afegim a la cocció.
- Aboquem aigua i cuinem
- Aboquem una mica d’aigua i cuinem durant uns 40 minuts.
- Servim
- Podem servir aquest plat a temperat. Per a això, trossegem la perdiu i servim acompanya de les verdures i tota la seva salsa de escabetx. Decorem amb julivert picat.
- També podem conservar-lo i servir-lo en amanida. Desossem la perdiu. Servim unes fulles d’enciam, pinyons, la carn de perdiu, uns brots d’all, uns grans de magrana i el tomàquet trossejat. Preparem la vinagreta amb una part del suc de l’escabetx per dos de nata i una mica de sal. Amanim l’amanida i servim.
Maridatge
Podem acompanyar aquest plat amb un Senyor Parrell del Celler Aibar 1895, un vi negre criat nou mesos en bótes de roure francès fet amb barreges de diferents proporcions de Garnatxa Negra, Syrah, Cabernet Sauvignon i Merlot.
Senyor Parrell del Celler Aibar
Font: Hogarmania