Benvinguts/des gourmets, avui us presentem un plat molt estiuenc i fresc, el pastís d’escalivada.
Un genial entrant per aquest estiu!
Plat que podeu trobar ja elaborat per Mas El Guiu.
Ingredients per al pastís d’escalivada
- 200 grs. de pebrot escalivat
- 200 grs. d’alberginia escalivada
- 3 cebes petites o una de gran escalivada
- 2 tomàquets escalivats
- 4 ous
- 200 ml. de nata líquida
- sal i pebre
Elaboració de la recepta
- Primer el dia abans millor escalivar les verdures al forn. Quan siguin fredes les pelem i les reservem.
- Triturem el pebrot la ceb ai l’alberiginia amb el minipimer.
- Després hi afegim els ous batuts i la nata liquida i ho remenm bé.
- Ho salpebrem i ja tenim la barreja llesta.
- Preescalfem el for a 180º.
- Untem amb mantega un motlle rectangular hi hi aboquem la barreja.
- Ho posem al forn al bany maria durant un hora aproximadament, o fins que ho punxem amb un punxo i ens surti net.
- El deixem refredar almenys un parell hores.
- El desetmotllem i el decorem al gust.
El maridatge per al pastís d’escalivada
El maridatge és una part indispensable per a qualsevol àpat. Per això, us proposem vins, caves o cerveses com aliats de les receptes per a què pugueu completar i sorprendre als comensals.
Així mateix, en aquest cas, podeu acompanyar aquest plat amb un Pas Curtei d’Alemany i Corrió. Estem parlant d’un vi negre de terrer voluptuós, sòlid i potent amb un any de criança però jove d’esperit.
Recepta extreta de: http://quimalesmevesreceptes.blogspot.com.es/2012/07/pastis-descalivada.html
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!