Pasta fullada de poma sense gluten

Pasta fullada de poma sense gluten

Unes postres aptes per tothom

Avui tenim unes postres aptes per tothom que ens encanten! Pasta fullada de poma golden d’Horta de Barbens sense gluten! Una delícia que gaudirem juntament amb un Sweet Cava Reserva Dolç de Postres de Cava Jaume Giró i Giró! Què us sembla? Salut!

 

Ingredients per a la recepta

  • 200 g de sucre
  • Suc de 1/2 llimona
  • 60 de mantega
  • 1 kg de pomes golden d’Horta de Barbens
  • 1 planxa de pasta de full sense gluten
  • Ou batut
  • 2 cullerades de sucre

 

Elaboració de la recepta

  1. Fonem el sucre
    1. En un pot posem a escalfar el sucre a foc moderat amb el suc de llimona fins que es fongui el sucre i comenci a prendre un bonic color daurat però sense que arribi a cremar-se.
  2. Afegim la mantega
    • En aquest moment afegim la mantega que estarà a temperatura ambient i remenem perquè s’integri. Seguim cuinant uns minuts a foc mitjà fins que tinguem una salsa color caramel.
  3. Afegim les pomes
    • Afegim les pomes pelades i trossejades i les deixem coure durant uns 30 minuts a foc baix remenant de tant en tant. Quan estiguin a punt les deixem temperar.
  4. Emboliquem amb la pasta de full
    • Estirem la planxa de pasta de full, posem en el centre les pomes ben escorregudes, doblem les vores de la pasta de full cap a dins, però sense arribar a el centre.
  5. Pintem amb ou i afegim sucre
    • Pintem amb ou batut i empolvorem amb les dues cullerades de sucre.
  6. Posem al forn
    • Posem al forn durant 25 minuts a 200 º C fins que la pasta de full estigui daurada i cruixent.

 

Maridatge

Podem acompanyar aquestes postres amb un Sweet Cava Reserva Dolç de Postres de Jaume Giró i Giró, un cava amb bon despreniment de finíssimes bombolles, és mot pàl·lid i és de color verdós amb tocs de groc. Al olorar-lo capten notes florals i de fruites tropicals com la pinya. Ja té alguna nota de l’autòlisi dels llevats. En boca és cremós i molt dolç, amb cos, i amb una certa acidesa que equilibra la seva dolçor. La llarga criança li aporta persistència en boca i melositat final.

 

Font: El Español