Hi ha petits hàbits que podem anar adoptant per evitar menjar malament o menjar massa. Es tracta de trobar la forma de saber quant menjar, com menjar-ho per mantenir una dieta equilibrada i saludable.
Què ens fa engreixar-nos?
És important menjar verdures i fruites, però amb l’arribada de la calor tenim tendència a guardar-les al calaix del frigorífic i, de vegades, se’ns obliden. Hi ha dues formes d’evitar aquestes situacions: la primera, col·locar la fruita a la vista.
És a dir, en comptes de deixar a la vista aquells bols amb llaminadures o fruita seca que poden pujar notablement la ingesta de calories entre hores, hem de posar, al seu lloc, la fruita que hem comprat. La segona és fer un menú setmanal amb la verdura i fruita que hem comprat.
Vigilar amb alguns aliments
D’altra banda, hem de cuidar la quantitat d’oli i sal que afegim al menjar mentre l’estem cuinant.
A més de tot això, hi ha qui té el costum de menjar directament de la bossa del producte alimentari. Això és un error, ja que no podem racionar la quantitat que volem menjar. Per això, sempre cal separar les racions en bols.
Compte amb les racions
Per últim, quan cuinem i repartim les racions en els plats acostuma a quedar alguna cosa a la cassola i moltes vegades repetim, menjant més calories de les necessàries. Per evitar-ho, es poden guardar en carmanyoles les restes del menjar.
Et recomanem:
Cuinar sota la pressió del temps